Acasa Mitsubishi GENEVA 2013: Mitsubishi va prezenta doua noi concepte, GR-HEV si CA-MiEV, alaturi de versiunea hibrida a lui Outlander

GENEVA 2013: Mitsubishi va prezenta doua noi concepte, GR-HEV si CA-MiEV, alaturi de versiunea hibrida a lui Outlander

de Adrian Mitrea

Teaser Mitsubishi CA-MiEV Concept (sursa - Mitsubishi)

Producatorul auto japonez Mitsubishi va prezenta la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie) doua noi concepte de autovehicule ale viitorului. Unul este CA-MiEV, ce prefigureaza o masina electrica compacta de noua generatie, cu autonomie de 300 km, iar celalalt se numeste GR-HEV si este un concept de pick-up hibrid (diesel+electric) cu o greutate de o tona.

„Inca din 1966, de cand a inceput procesul de cercetare si dezvoltare a masinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a considerat ca vehiculele electrice ar trebui sa devina produse de baza ale mobilitatii, care sa contribuie la diminuarea fenomenului incalzirii globale. Plecand de la modelul de serie 100% electric i-MiEV, lansat in 2009 si de la obiectivele propuse, ca pana in anul 2020 circa 20% din masinile vandute sa fie electrice, Mitsubishi a facut pasi importanti in aceasta directie asa cum o demonstreaza noul Otlander Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) si arhitectura sa inovativa Dual Design. Intr-o continua accesiune, in care Mitsubishi Motors Corporation exploreaza ingineria mobilitatii complet electrice – 100% Electric (EV), Hybrid Electric (HEV), Plug-in Hybrid Electric (PHEV) – compania prezinta primele detalii a doua concepte care vor fi expuse in premiera la Salonul Auto de la Geneva, alaturi de noul Outlander PHEV”, a anuntat Mitsubishi.

Atunci cand vehiculele electrice vor avea un impact semnificativ asupra mediului, acestea ar trebuie sa atraga o paleta larga de clienti, printr-o varietate de vehicule electrice: de la masini mici de oras pana la SUV-urile de talie mare, fiecare avand o tehnologie dedicata (EV, HEV sau PHEV), sunt de parere oficialii Mitsubishi.

Dupa Outlander PHEV (hibrid), urmatorul pas pe care Mitsubishi si-l propune in vederea extinderii gamei este adaptarea sistemului electric la cererile unui vehicul mai mare, mai puternic, mai sportiv, ce poate fi utilizat atat in mediul profesional, cat si in timpul liber.

„Un asemenea vehicul a fost avut in vedere cand a fost proiectat conceptul GR-HEV, ce beneficiaza de tehnologia HEV aplicata pentru prima oara unui pick-up cu greutatea de o tona. Mitsubishi Motors introduce un sistem cu totul nou, hibrid (HEV), format dintr-un motor Clean Diesel si motoare electrice, care se dovedeste a fi mai simplu si mult mai accesibil decat sistemele electrice (EV) si Plug in Hybrid (PHEV), potrivit pentru cerintele zilnice ale utilizatorilor de pick-up”, a anuntat Mitsubishi.

Conceptul GR-HEV beneficiaza de o tractiune integrala 4WD, cu Super All Wheel Control (S-AWC), oferind o mai mare stabilitate si un control in toate conditiile de drum.

„Datorita procesului de perfectionare continua a tehnologiei bateriilor si a propulsiei electrice, dar si datorita feedback-ului oferit de clientii modelului electric i-MiEV, aflat pe piata de trei ani, MMC isi propune sa duca tehnologia vehiculelelor electrice (EV) dincolo de mediul urban cu noua generatie de masini electrice compacte. MMC intentioneaza sa introduca, pe termen mediu si lung, dincolo de gama sa de vehicule la nivel mondial, acest elegant Concept CA-MiEV. Acesta va pregati noua generatie a sistemelor cu propulsie electrica, baterii de inalta densitate, greutate redusa, cat si o aerodinamica imbunatatita care sa ofere o autonomie de 300 km”, potrivit Mitsubishi.

Printre alte inovatii, Mitsubishi va prezinta la Geneva si tehnologia de reincarcare fara fir, cu rezonanta magnetica si functii activate de smartphone.

Teaser Mitsubishi GR-HEV Concept (sursa - Mitsubishi)

Lasa un comentariu