Acasa Foto GENEVA 2013: Seat Leon SC va fi prezentat in premiera mondiala

GENEVA 2013: Seat Leon SC va fi prezentat in premiera mondiala

de Adrian Mitrea

Seat Leon SC (sursa - Seat)

Seat Leon SC, adica varianta cu trei usi a modelului compact Leon, va fi dezvaluit fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie), a anuntat producatorul auto spaniol. Leon SC nu este o simpla versiune cu trei usi, ci un model scurtat cu 35 mm fata varianta cu cinci usi, pentru a fi mai usor de condus si mai agil.

Desi este putin mai scurt (4,23 metri lungime totala), spatiul pentru capetele pasagerilor din fata si portbagajul (380 litri) raman la fel ca la varianta deja lansata.

click aici pentru galeria foto

Este pentru prima data cand Leon devine o familie de modele. Generatiile anterioare au avut doar caroserii cu cinci usi, dar acum iata ca Seat schimba strategia si va lansa in viitor inclusiv o versiune break a lui Leon. La Leon SC luneta este mai inclinata cu 19 grade fata de varianta cu cinci usi, potrivit Seat.

Masina va prelua cunoscutele motorizari din cadrul Grupului Volkswagen, cu capacitati cilindrice intre 1,2 litri si 2 litri, acoperind o gama de putere intre 105 Cai Putere (CP) si 180 CP (1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, 1.6 TDI si 2.0 TDI).

In functie de motor, Leon SC va beneficia de transmisii manuale cu cinci si sase viteze, precum si de cutia de viteze automatizata DSG, cu dublu ambreiaj (6 si 7 trepte).

Seat Leon SC va concura pe piata cu Opel GTC Astra, Renault Megane Coupe, Volkswagen Scirocco si Volkswagen Golf cu trei usi, Kia pro_cee’d si mai putin conventionalul Hyundai Veloster.

Interior Seat Leon SC (sursa - Seat)

Lasa un comentariu