Acasa Foto GENEVA 2013: Kia va lansa cel mai puternic model compact al sau, pro_cee’d GT

GENEVA 2013: Kia va lansa cel mai puternic model compact al sau, pro_cee’d GT

de Adrian Mitrea

Kia pro_ceed GT (sursa - Kia)

Kia pro_cee’d GT, versiune mai performanta a compactei cu trei usi pro_ceed, va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie). Pana la finalul anului va intra in productie si o varianta cu cinci usi cu indicativul GT (cee’d GT), a anuntat Kia.

pro_cee’d GT beneficiaza de un motor turbo pe benzina de 1,6 litri ce dezvolta 204 Cai Putere (CP), capabil sa o trimita pana la 100 km/h in 7,9 secunde.

click aici pentru galeria foto

Modelul pro_cee’d GT este cel mai orientat spre performanta automobil Kia si va fi lansat pe piata un vara, dupa premiera mondiala de la Geneva. Masina este conceputa si produsa in Europa, sub atenta indrumare a designerului Peter Schreyer – cel care a preluat si sefia designului Hyundai. Productia va demara la jumatatea lunii mai, comercializarea va incepe in iunie, iar pana la finalul acestui an va intra in productie si cee’d GT (adica varianta sportiva cu cinci usi).

Fata de un automobil pro_cee’d obisnuit, varianta GT are lumini de zi cu cate patru LED-uri pe fiecare parte (in fata), scaune Recaro, esapament cu evacuare dubla, jante de 18 inch si etrieri de frana de culoare rosie.

Motorul turbo de 1,6 litri (GDI) beneficiaza de injectie directa si produce un cuplu maxim de 265 Newton-metri (Nm).

Kia pro_cee’d GT va concura pe piata cu versiuni de putere intermediara ale unor modele precum Opel GTC Astra, Volkswagen Scirocco, Renault Megane Coupe.

Lasa un comentariu