Acasa Mclaren McLaren aniverseaza 50 de ani de existenta si anunta crearea a 2.000 de noi locuri de munca

McLaren aniverseaza 50 de ani de existenta si anunta crearea a 2.000 de noi locuri de munca

de Florin Sfintes

McLaren M7C (1969) alaturi McLaren 12C Spider (sursa - McLaren)

McLaren, producator auto britanic de masini sport exclusiviste, aniverseaza in acest an 50 de ani de existenta si anunta crearea a 2.000 de noi locuri de munca. „Viata se compune din realizari, nu din ani petrecuti singur”, spunea tanarul Bruce McLaren, in 1964, la infiintarea comapaniei sale, Bruce McLaren Motors Racing Ltd.

Bruce a dorit mereu sa creeze masini sport pentru competitiile pe circuit, iar anul acesta, la jumatatea lunii septembrie, compania aniverseaza 50 de ani de existenta. Masinile McLaren si-au facut debutul in Grand Prix-ul de la Monaco in 1966, iar de atunci au iesit castigatoare in 182 de curse. Astfel, McLaren este constructorul de masini cu cele mai multe victorii pe acest circuit.

De-a lungul timpului McLaren nu s-a oprit doar in competitiile pe pista, ci a incheiat mai multe parteneriate cu producatorul auto german Mercedes-Benz. McLaren si-a echipat masinile cu motoare Mercedes-Benz, dar a si construit un model pentru strada, Mercedes-Benz SLR McLaren, in anul 2010.

Ulterior, cei de la McLaren au mai construit doua modele pentru strada (12C si 12C Spider) cu performante ridicate (aproximativ 3,1 secunde pentru acceleratie 0-100km/h), dar si modelul 12C GT3 pentru circuit, care s-a dovedit a fi un adevarat loz castigator in competitiile pe circuit.

McLaren vrea sa angajeze peste 2.000 de oameni.

Logo aniversar McLaren 50 ani (sursa - McLaren)

Lasa un comentariu