Acasa Opel Opel lanseaza un nou motor turbo diesel, de 1,6 litri

Opel lanseaza un nou motor turbo diesel, de 1,6 litri

de Adrian Mitrea

Motor GM 1.6 CDTI ECOTEC (sursa - General Motors)

Opel lanseaza in primavara acestui an un nou motor turbo diesel, cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri (CDTI ECOTEC), patru pistoane, care va inlocui motorul de 1,7 litri CDTI si unele variante de putere mai redusa ale motorului de 2 litri CDTI. Noul propulsor diesel va fi fabricat in Ungaria, in uzina Szentgotthard, alaturi de un nou motor pe benzina cu injectie directa, tot de 1,6 litri, numit SIDI ECOTEC.

„Fiind echipat cu un sistem de control al combustiei in bucla inchisa si bloc din aluminiu, noul CDTI ECOTEC de 1,6 litri este primul motor diesel Opel care indeplineste cerintele viitorului standard de emisii Euro 6. Motorul va fi disponibil in mai multe variante de putere, pentru mai multe modele din gama. Principalele obiective urmarite in timpul proiectarii au fost reducerea nivelului de zgomot, vibratiilor si duritatii, asigurarea de valori ridicate pentru putere si cuplu si consum scazut de carburant. Initial, valorile maxime ale puterii si cuplului au crescut fata de motorul de 1,7 litri la 136 CP, respectiv 320 Nm, iar consumul de carburant a fost redus cu pana la 10% fata de motoarele diesel de 2  litri ce dezvolta o putere similara”, a anuntat Opel, intr-un comunicat de presa.

Noul motor diesel de 1,6 litri si unitatea sa de comanda au fost proiectate in intregime in cadrul companiei, de catre o echipa globala de ingineri din Torino, Ruesselsheim si SUA.

„Pana la finalul acestui an vom fi lansat trei generatii complet noi de motoare pe benzina si diesel, ca parte a programului de dezvoltare a 23 de modele si 13 sisteme de propulsie noi pana in 2016”, a declarat Thomas Sedran, vicepresedinte in Consiliul de Administratie al Opel.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu