Acasa Peugeot GENEVA 2013: Peugeot va lansa crossoverul 2008, rival pentru Opel Mokka si Nissan Juke

GENEVA 2013: Peugeot va lansa crossoverul 2008, rival pentru Opel Mokka si Nissan Juke

de Adrian Mitrea

Peugeot 2008 Geneva 2013 (sursa - Peugeot)

Producatorul auto francez Peugeot a anuntat ca va lansa crossoverul 2008 la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie), din dorinta de a juca un rol important pe piata SUV-urilor de oras, unde Nissan Juke inregistreaza vanzari foarte bune.

Aceasta nisa a SUV-urilor mici (segment B) a devenit tot mai larga, in peisaj facandu-si aparitia si modele precum Opel Mokka si Chevrolet Trax. Intr-o categorie superioara de pret, performante, tehnologie si calitate, dar cu dimensiuni comparabile, se afla modelele MINI Countryman si MINI Paceman.

Peugeot 2008 va fi comercializat in Europa, Asia si America Latina, potrivit directorului general al Peugeot, Maxime Picard. Productia se va realiza in trei uzine, aproape de pietele in care va fi vandut: Mulhouse (Franta), Wuhan (China) si Porto Real (Brazilia).

Masina are 4,16 metri lungime, dispune de caracteristicile de condus ale unui hatchback si de spatiul si modularitatea unui SUV, spune producatorul.

Peugeot nu a comunicat alte specificatii tehnice, cum ar fi daca masina va avea si tractiune 4×4 sau doar pe rotile din fata. Nici despre motorizari francezii n-au spus mare lucru, anuntand doar ca 2008 va beneficia (printre altele) de motoare pe benzina cu trei cilindri si diesel e-HDi (adica turbo diesel cu tehnologie Start/Stop si recuperarea energiei la franare).

Peugeot 2008 se trage din conceptul cu acelasi nume, prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris, in septembrie 2012.

Peugeot 2008 Geneva 2013 (sursa - Peugeot)

Peugeot 2008 Geneva 2013 (sursa - Peugeot)

Peugeot 2008 Geneva 2013 (sursa - Peugeot)

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu