Acasa Aston Martin Investindustrial va cumpara 37,5% dintre actiunile Aston Martin

Investindustrial va cumpara 37,5% dintre actiunile Aston Martin

de Adrian Mitrea

Aston Martin Rapide (sursa - 0-100.ro)

Grupul italian Investindustrial va cumpara 37,5% dintre actiunile producatorului britanic de masini sport de lux Aston Martin, prin investitii de circa 186 milioane euro (150 milioane lire). Afacerea a fost parafata vineri, 7 decembrie, intre Investindustrial si Investment Dar – unul dintre actionarii principali ai Aston Martin, a anuntat compania auto.

Investitiile pe care Investindustrial le va face la Aston Martin vor fi realizate printr-o majorare de capital. Ulterior, investitiile Investindustrial in producatorul auto britanic vor putea ajunge la peste 620 milioane euro (peste 500 milioane lire).

Investindustrial, companie controlata de familia Bonomi, a cumparat Ducati in 2006 si a vandut in 2012 marca moto italiana celor de la Audi, pentru 860 milioane euro.

Investment Dar si Adeem Investment – ambele din Kuweit – au cumparat Aston Martin de la Ford in 2007, pentru 532 milioane euro.

Potrivit presei internationale, in cursa pentru a prelua Aston Martin (sau o parte) s-a aflat si compania indiana Mahindra & Mahindra.

Lasa un comentariu