Acasa Dacia VIDEO: Euro NCAP a testat 15 noi masini. Dacia Lodgy e singura cu 3 stele din 5 si e criticata pentru rezistenta redusa a celulei pasagerilor

VIDEO: Euro NCAP a testat 15 noi masini. Dacia Lodgy e singura cu 3 stele din 5 si e criticata pentru rezistenta redusa a celulei pasagerilor

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy la Euro NCAP (sursa - Euro NCAP)

Euro NCAP a anuntat rezultatele testelor de siguranta pentru 15 noi modele de automobile, printre care Dacia Lodgy si Volkswagen Golf. Din cele 15 masini testate, doar Dacia Lodgy a obtinut 3 din 5 stele, in timp ce restul ofera o siguranta de cinci stele. Lodgy este criticata de Euro NCAP pentru rezistenta structurala redusa a celulei pasagerilor.

Euro NCAP noteaza ca stalpul A (montantul parbrizului) s-a deformat mult si plafonul s-a indoit in dreptul stalpului B (montantul dintre usile fata si spate). Tunelul structural dintre scaunele din fata s-a indoit si s-a desprins de podeaua locurilor din spate.

Organizatia independenta spune ca protectia picioarelor pasagerilor din fata este scazuta in Lodgy (versiunea testata Laureate 1.5 dCi), in timp ce partea superioara a corpului este protejata bine, mai putin coloana vertebrala in cazul unor accidente din spate.

Protectia copiilor este adecvata, insa Dacia Lodgy nu a obtinut puncte pentru martorul care indica daca airbag-ul pentru pasager este decuplat sau nu, pentru situatiile in care pe locul din dreapta-fata este montat un scaun special pentru copii.

Bara de protectie din fata protejeaza bine pietonii in caz de impact, dar muchia capotei este prea dura si zonele in care capul unui pieton copil sau adult ar putea lovi ofera o protectie foarte slaba.

Cea mai mare parte a comunicatului care anunta rezultatele celor 15 modele este dedicata Daciei Lodgy, iar cuvintele organizatiei sunt dure.

„Poate ca trei stele satisfac ambitiile limitate ale marcii Dacia, insa consumatorii sunt sfatuiti sa opteze pentru siguranta, in conditiile in care alte vehicule din categorie au obtinut cinci stele in acest an”, se mentioneaza in comunicat.

„E dezamagitor sa vedem ca Lodgy a obtinut rezultate atat de slabe la testele noastre, mai ales ca se intampla la o saptamana dupa ce Sandero, care se vinde sub sigla Renault in America de Sud, a obtinut doar o stea la testele Latin NCAP. Lodgy este o masina de buget si consumatorii vor accepta compromisuri la confort si performante, insa nu si in ceea ce priveste siguranta”, spune Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

Iata cum arata rezultatele pentru toate cele 15 masini testate, iar mai jos sunt imagini video.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, infiintat in anul 1997, care realizeaza teste de impact pentru determinarea gradului de siguranta al masinilor noi. Euro NCAP este sustinut de sapte guverne europene, de Comisia Europeana si de asociatii ale consumatorilor din tarile UE.

Rezultate Euro NCAP noiembrie 2012 (sursa - Euro NCAP)

Lasa un comentariu