Acasa Curiozitati Kia ar putea fi fortata sa renunta la numele Quoris pentru limuzina sa varf de gama

Kia ar putea fi fortata sa renunta la numele Quoris pentru limuzina sa varf de gama

de Adrian Mitrea

Kia Quoris / Kia K9 (sursa - Kia)

Producatorul auto sud coreean Kia ar putea fi fortat sa renunte la numele Quoris pentru limuzina sa varf de gama, dupa ce producatorul auto chinez Qoros, infiintat in 2007, a castigat un proces in Germania pe tema numelor Qouoris si Qoros.

Kia a prezentat limuzina sa varf de gama in prima parte a acestui an sub numele K9 pe piata locala din Coreea de Sud. Pentru pietele externe Kia a anuntat ca masina se va numi Quoris.

Ca urmare a acestui anunt, chinezii de la Qoros i-au chemat in instanta pe cei de la Kia si Judecatoria din Hamburg a dat dreptate celor de la Qoros. Kia poate face insa apel, iar Qoros spune ca va face toate demersurile legale pentru a-si apara numele.

Motivul pentru care instanta a dat dreptate celor de la Qoros este ca existenta unor nume atat de apropiate pe aceeasi piata poate duce la confuzii, iar cum Qoros exista din 2007, iar Kia Quoris din 2012, a fost limpede cine s-a inspirat de la cine.

Spre deosebire de Kia, Qoros nu are inca niciun automobil in portofoliu si abia acum isi construieste fabrica, in China. Primele masini Qoros ar urma sa ajunga in Europa in 2013.

Qoros desfasoara operatiuni de inginerie si design in Shanghai (China), Graz (Austria) si Munchen (Germania). Uzina marcii va fi amplasata in orasul Changshu din provincia Jiangsu, China.

Lasa un comentariu