Acasa Kia Kia asteapta vanzari in crestere cu 15% in Europa pana la sfarsit de 2012, pe o piata in scadere

Kia asteapta vanzari in crestere cu 15% in Europa pana la sfarsit de 2012, pe o piata in scadere

de Adrian Mitrea

Kia cee'd 2012 (sursa - Kia)

Kia vrea sa comercializeze 340.000 autovehicule in Europa in acest an, ceea ce ar reprezenta o crestere de 15% de la cele 293.960 unitati livrate anul trecut, a declarat directorul de marketing al Kia pentru Europa, Benny Oeyen, intr-un interviu acordat Automotive News. El a dezvaluit si principalele motive pentru care clientii din Europa cumpara un automobil Kia.

Piata de automobile din UE ar putea scadea cu pana la 10% in acest an, la un total de sub 12,5 milioane unitati.

„Studii independente arata ca principalul motiv pentru care masinile Kia sunt cumparate in Europa este designul exterior, urmat de costurile de intretinere si garantie. Pretul este pe locul al treilea”, a dezvaluit Oeyen.

El a spus ca preturile masinilor Kia sunt teoretic cu 3-5% mai mici decat ale marcilor concurente, insa daca sunt luate in calcul reducerile de pret acordate de marcile rivale, atunci exista o paritate relativa.

In opinia oficialului Kia, cele mai importante marci concurente in Europa sunt Ford, Opel/Vauxhall, Peugeot, Citroen, Renault si Toyota.

„Cel mai mare grup de clienti ne vine de la marcile europene slabite, cum sunt Opel/Vauxhall, Renault, Peugeot, Citroen si Fiat. Al doilea mare grup il constituie clientii care au cumparat anterior o marca asiatica. Au parasit Toyota din cauza problemelor de calitate sau cauta alternativa la marcile japoneze care intampina dificultati pe piata europeana in prezent, cum ar fi Mitsubishi, Suzuki, Honda si Mazda. Circa 75% dintre clientii nosti sunt noi pentru marca”, a explicat Benny Oeyen.

Potrivit studiilor, spune oficialul Kia, produsele marcii sunt in continuare peste imaginea de marca. Circa 26% dintre respondentii din Europa spun ca au auzit de Kia, fata de aproximativ 40% in cazul altor marci care vand bine in Europa. „Volkswagen este de pe alta planeta. In cateva piete sunt la 100% notorietate”, a precizat Oeyen.

Lasa un comentariu