Acasa Renault Renault lanseaza si in Franta serviciile prin care pot fi rezervate sau cumparate online masini si accesorii Dacia si Renault

Renault lanseaza si in Franta serviciile prin care pot fi rezervate sau cumparate online masini si accesorii Dacia si Renault

de Vlad Barza

(sursa - Renault)

Renault Retail Group a introdus pe site-ul francez o functie prin care pot fi cumparate online accesorii auto dar pot fi si rezervate masini noi sau second-hand din marcile Dacia si Renault. Grupul a lansat in 2011 un magazin online prin care pot fi cumparate online masini Dacia, in Italia, dar oficialii Renault au admis ca vanzarile au fost sub asteptari fiindca oamenii intrau pe site, insa nu alegeau sa cumpere prin internet masina.

Acum, Renault Retail Group (RRG) anunta ca site-ul francez a fost modificat astfel incat prin el clientii sa poata face plati online pentru diverse accesorii dar si sa plateasca pentru rezervarea unor vehicule pe care apoi le vor cumpara prin rate, spre exemplu.

Printre functiile cele mai utile pentru cei care vor in Franta o masina Renault sau Dacia second-hand, se numara cea prin care utilizatorii pot verifica pe internet ce stocuri exista in acel moment in regiunea lor, pot solicita tot online un drive-test si pot sa rezerve vehiculul pe care vor sa-l cumpere facand o plata de 250 euro prin internet.

Renault si-a modificat paltforma astfel incat utilizatorii pot cumpara online piese si accesorii si apoi pot alege cum sa le fie livrate „cumparaturile”, fie ca vor sa mearga ei sa le ridice la un atelier sau magazin, fie ca vor sa le fie livrate acasa.

Renault spune ca schimbarile sunt gandite sa tina pasul cu schimbarile tehnologice din piata auto si promite ca orice solicitare va fi procesata in maxim doua ore iar capacitatea lunara de prelucrare este de 10.000 de cereri. Stocurile, programarile si adresele diverselor puncte de vanzare pot fi verificate si pe o aplicatie de iPhone numita „mon garage Renault Retail Group”.

Renault a lansat in toamna lui 2011 in Italia un magazin online prin care pot fi cumparate masini Dacia, insa Stephen Norman, directorul de marketing al grupului Renault la nivel mondial admitea intr-o discutie la salonul auto de la Paris ca numarul de comenzi a fost sub asteptari.

„Ideea este ca oamenii viziteaza site-ul din curiozitate, insa nu merg atat de departe incat sa faca si tranzactia, deci practic nu cumpara masina prin internet. Cand clientii vor dori insa sa cumpere masini prin internet noi vom putea sa le oferim posibilitatea asta imediat. (…)Cand va fi timpul avem un mare avantaj fiindca totul e pregatit si intreg sistemul poate fi lansat in numai cateva saptamani, oriunde in lume, spunea oficialul Renault.

Lasa un comentariu