Acasa Aston Martin Arabii care detin Aston Martin ar vrea sa vanda prestigioasa marca britanica

Arabii care detin Aston Martin ar vrea sa vanda prestigioasa marca britanica

de Vlad Barza

Aston Martin V12 Vantage Roadster (sursa - Aston Martin)

Fondul de investitii din Kuweit care in 2007 a cumparat de la Ford 64% din Aston Martin ar vrea acum sa vanda participatia fiindca are nevoie de bani pentru plata unor datorii, scrie Bloomberg, citand surse din piata. Arabii au platit 800 miliioane de dolari in 2007, insa e greu sa gaseasca o companie dornica sa plateasca atat, iar pentru marca engleza e grea dezvoltarea fara a apartine de un mare grup auto.

Sursele spun ca fondul de investitii Investment Dar Co a angajat companii de consultanta care sa caute cumparatori dornici sa preia participatia la Aston Martin. Printre numele mentionate s-a numarat si concernul indian Mahindra & Mahindra, insa nimic nu e confirmat.

Alte surse spun ca si Toyota ar fi cerut o evaluare pentru a vedea daca merita sa cumpere actiuni la Aston Martin, insa nu se stie nimic concludent. Cert este ca fondul de investitii din Kuweit are nevoie de bani fiindca trebuie sa scape de datorii, dorinta lor fiind sa obtina macar 800 milioane dolari pe participatia la prestigioasa marca britanica.

Directorul de comunicare al Aston Martin a spus ca nu se pune problema unei vanzari, iar presedintele David Richards nu a dorit sa faca vreun comentariu.

Aston Martin face anual cam 4.000 de masini din modele precum DB9, Vanquish, DB9 si Cygnet si a ajuns singurul mare producator auto super-exclusivist care nu face parte dintr-un mare grup auto. Exact aceasta independenta devine, se pare, un mare handicap fiindca aceasta companie are mult mai putin acces la tehnologii Ford (companie de care a tinut intre 1987 si 2007) si nu a stabilit vreun parteneriat cu alt producator.

Lasa un comentariu