Acasa SEAT Seful Seat confirma ca un SUV al marcii spaniole va fi lansat cel tarziu in 2015

Seful Seat confirma ca un SUV al marcii spaniole va fi lansat cel tarziu in 2015

de Vlad Barza

Seat IBX (sursa - HotNews)

Seful marcii Seat, James Muir, a spus ca brandul spaniol va aduce pe piata un SUV pana in 2015, primele indicii fiind deja date prin conceptul IBX prezentat la Geneva in 2011, scrie revista britanica Autocar. Seat este singura marca din Volkswagen Group ale carei vanzari au scazut in primul semestru al anului, insa se doreste relansarea, iar in acest an a fost lansat modelul Mii, dar si noile generatii Leon si Toledo.

Seat va aduce mai intai un nou concept cu aspect foarte apropiat  de modelul din productie, iar in maxim trei ani va aparea varianta de serie, a spus seful marcii. Muir spune ca un SUV se preteaza foarte bine in gama marcii si estimeaza vanzari anuale de 100.000 unitati. Obiectivul denota asteptari importante, din moment ce Seat a vandut anul trecut 353.000 de masini, iar in prima jumatate a anului si-a gasit 162.000 de clienti.

Seful Seat spune ca si-ar dori sa primeasca aprobarea si pentru un SUV mic construit pe baza modelului Mii, un SUV care sa fie apropiat ca dimensiuni de noul concept Volkswagen Taigun.

Seat este singura marca din Volkswagen Group ale carei vanzari au scazut in primul semestru al anului, insa se doreste relansarea, iar in acest an a fost lansat modelul Mii, dar si noile generatii Leon si Toledo.

In primele noua luni ale anului vanzarile Seat in UE au scazut cu 17%, spre 193.000 de unitati. Marca are 2,1% din piata.

Lasa un comentariu