Acasa Dacia Noua generatie Dacia Logan are un pret de baza mai mare cu 190 euro decat vechiul model, dar vine mai bine echipata

Noua generatie Dacia Logan are un pret de baza mai mare cu 190 euro decat vechiul model, dar vine mai bine echipata

de Adrian Mitrea

Dacia Logan 1 si Logan 2 (sursa - 0-100.ro)

A doua generatie a sedanului Dacia Logan are preturi cu TVA cuprinse intre 6.690 si 11.200 euro, fara optionale, si va fi lansat in Romania pe 13 noiembrie, a anuntat producatorul auto local. Pretul de baza al noului Logan este cu 190 euro (cu TVA) mai mare decat al modelului care iese din productie, dar echiparea standard este mai bogata si include servodirectie, patru airbag-uri si sistem electronic de control al stabilitatii (ESC/ESP).

Pe de alta parte, jantele din aliaj si geamurile electrice spate nu mai sunt disponibile standard pe echiparea de top, cum se intampla la vechiul Logan. Sistemul de navigatie MediaNav, cu ecran tactil de 7 inch, este disponibil optional doar pe versiunea de top.

click aici pentru galeria foto cu standul Dacia de la Paris

 Motorul complet nou in gama Dacia, turbo pe benzina de 0,9 litri si 90 Cai Putere ( TCe 90), costa 8.700 euro (Ambiance) sau 9.800 euro (Laureate). Noul Logan este fabricat la Mioveni, la fel ca si motorul TCe 90.

Motorizari

  • Benzina TCe 90 – In premiera, noul Sandero primeste motorul turbo pe benzina TCe 90, cu trei cilindri si o capacitate cilindrica de 0,9 litri. Datorita turbinei cu inertie foarte scazuta, asociat cu un sistem de distributie variabila la admisie (VVT), motorul furnizeaza 66 kW (90 CP) la 5.250 rpm.
  • Benzina 1.2 16V 75 CP – Acest motor de 1.149 cmc dezvolta o putere de 55 kW (75 CP) si consuma in medie 5,9 litri benzina/100 km, cu emisii de 137 grame CO2/km. Motorul 1.2 16V 75 CP este disponibil si intr-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan.
  • Diesel dCi 75 CP si 90 CP – Motorul de 1,5 litri turbo diesel este disponibil in versiunea de 55 kW (75 CP) si de 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu in crestere cu 20 Nm, adica 200 Nm, la 1.750 rpm pentru versiunea de 75 CP si 220 Nm la 1.750 rpm pentru versiunea de 90 CP. Consumul mediu mixt este 3,9 litri motorina/100 km, iar emisiile sunt de 103 grame Co2/km.

Echipamente noi si lista de accesorii

  • Regulator/ Limitator de viteza si asistenta la parcarea cu spatele. Regulatorul/Limitatorul de viteza este o noutate in gama Dacia. Asistenta la parcarea cu spatele este si ea disponibila in functie de nivelul de echipare.
  • Dacia Plug&Radio. Noile modele Sandero si Sandero Stepway au in lista de optionale un radio tip 2DIN si un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth de prizele USB si jack disponibile pe fatada radio-ului precum si de satelitul de comanda la volan. Tehnologia Bluetooth permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese si a listei de apeluri, precum si ascultarea in audio streaming a fisierelor muzicale de pe suporturi externe.
  • Sistem multimedia MEDIA NAV. Inaugurat pe modelele Dacia Lodgy si Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe Sandero. Integrat in fatada centrala a plansei de bord, el dispune de un ecran tactil de 7 inch si un sistem de navigatie integrat si radio cu conexiune Bluetooth si audio streaming. Ecranul de navigatie dispune de un afisaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completata de clienti atat cu ajutorul unui suport de memorie extern, cat si prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.
  • Siguranta pasiva.  Centurile de siguranta sunt echipate cu limitator de efort calibrat pentru a proteja toracele in caz de soc, iar pentru locurile laterale din spate exista puncte de fixare Isofix pentru scaun special pentru copii. De la primul nivel de echipare, Sandero dispune in standard de patru airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, faruri de zi, ABS si AFU, precum si ESP.

Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway si Logan au debutat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie).

Preturi si dotari noua Dacia Logan (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu