Acasa Mitsubishi Noua generatie Mitsubishi Outlander a fost lansata in Romania la un pret cu aproape 2.500 euro mai mic decat al vechiului model

Noua generatie Mitsubishi Outlander a fost lansata in Romania la un pret cu aproape 2.500 euro mai mic decat al vechiului model

de Adrian Mitrea

Lansare Mitsubishi Outlander in Romania (sursa - M Car Trading)

A treia generatie a SUV-ului Mitsubishi Outlander a fost lansata in Romania de la 22.308 euro cu TVA, un pret cu aproape 2.500 euro mai mic decat al modelului care iese de pe piata. Noul Outlander este mai usor cu circa 150 kg fata de vechiul model, are un portbagaj mai mare, iar din 2013 va avea si o versiune hibrida.

SUV-ul Outlander este primul model Mitsubishi dintr-o generatie complet noua de produse. Urmatorul model va fi inlocuitorul lui Colt, denumit Mirage (sau Colt in unele piete).

Reducerea greutatii cu circa 150 kg pentru modelul echipat cu motor turbo diesel de 2,2 litri a permis reducerea puterii propulsorului de la 177 Cai Putere (CP) la 150 CP, scaderea emisiilor (de la 165 grame CO2/km la 126 grame CO2/km) si imbunatatirea usoara a timpului de accelerare pana la 100 km/h (9,7 secunde la noul model fata de 9,8 secunde la vechiul Outlander).

Pentru aceasta motorizare cuplul a ramas nechimbat (380 Nm, livrat intre 1.750 si 2.500 rpm, fata de 2.000 rpm la vechiul model).

Noul Outlander vine cu transmisii manuale cu 5 si 6 viteze, o cutie de viteze automata cu sase trepte si o transmisie cu variatie continua (CVT).

Mitsubishi a renuntat la transmisia automatizata cu dublu ambreiaj (TC-SST) pentru acest nou Outlander.

„Am scapat de ea”, a declarat Daniel Nacass, director general de comunicare al Mitsubishi Motors Europe, cu ocazia lansarii din Romania, organizata la Biblioteca Nationala. Oficialul Mitsubishi a precizat ca aceasta transmisie nu a putut fi facuta suficient de rafinata si de economica, astfel ca ideea montarii unei CVT a fost mai potrivita.

Noul Outlander in versiunea cu cinci locuri are un portbagaj de 591 litri, mai mare cu 50 litri fata de vechiul model (541 litri). Exista si variante cu sapte locuri ale SUV-ului.

Outlander concureaza cu SUV-uri precum Chevrolet Captiva, Opel Antara, Peugeot 4008, Citroen C-Crosser, Honda CR-V, dar si mai compactele Hyundai ix 35, Volkswagen Tiguan si Toyota RAV 4.

Lasa un comentariu