Acasa Foto VIDEO, FOTO: Renault a dezvaluit noul Symbol, un fel de Logan mai bine dotat

VIDEO, FOTO: Renault a dezvaluit noul Symbol, un fel de Logan mai bine dotat

de Adrian Mitrea

Renault Symbol 2013 (sursa - Renault)

Renault a dezvaluit primele informatii despre noua generatie a sedanului low cost Symbol, care este de fapt un nou Logan cu sigla marcii franceze si ceva mai multe optiuni, printre care si instalatie de climatizare automata, identica cu cea care echipeaza Clio IV.

Astfel, Renault nu va mai avea in gama Renault Logan si Renault Symbol – doua sedanuri low cost, ci doar unul singur, creat prin pastrarea vechiului nume, pus pe caroseria noului Logan.

click aici pentru galeria foto

In ceea ce priveste echipamentele esentiale, noul Symbol se diferentiaza de Logan prin instalatia de climatizare automata. Pe langa aceasta, noul Renault Symbol are butoanele de deschidere a geamurilor fata montate pe portiere, iluminare alba a instrumentelor de bord (portocalie la Logan), lumini de semnalizare laterale integrate in oglinzi si manere laterale de deschidere a portierelor cu un element cu aspect cromat.

La fel ca si noua Dacia Logan, noul Symbol beneficiaza de sistem multimedia MediaNav, cu ecran tactul de 7 inch, USB si Bluetooth.

Noul Renault Symbol va fi comercializat in Turcia la inceputul anului 2013, iar ulterior va fi disponibil si in Algeria si Tunisia. Cu doar trei piete confirmate, ramane de vazut daca noul Symbol va fi disponibil in viitor si in Romania.

Gama de motorizari este formata din doua propulsoare, unul pe benzina, turbo, si un turbo diesel.

Motorul pe benzina este de 0,9 litri si dezvolta 90 Cai Putere (TCe 90), cu un consum mediu de 5,3 litri benzina/100 km si emisii de 122 grame CO2/km. Motorul diesel este de 1,5 litri si are 90 Cai Putere (dCi 90), cu un consum mediu de 3,9 litri motorina/100 km si emisii de 103 grame CO2/km.

Primul Renault Symbol (initial numit Clio Symbol – n.r.) a fost lansat in 1999 si a fost comercializat pana in 2008, cand locul i-a fost luat de a doua generatie. Dupa 4-5 ani, iata, Renault vine cu a treia generatie Symbol.

Lasa un comentariu