Acasa Industrie Investitii de 800 milioane euro la Seat pentru noul Leon

Investitii de 800 milioane euro la Seat pentru noul Leon

de Adrian Mitrea

Noul Seat Leon (sursa - Seat)

Seat, parte a Grupului Volkswagen, a investit pentru noul Leon 800 milioane euro in uzina spaniola de la Martorell, in care mai sunt produse modelele Ibiza, Altea, Exeo, dar si Audi Q3. Productia noului Seat Leon a demarat, iar livrarile catre clienti se vor face in lunile urmatoare.

Noul model asigura 1.600 de locuri de munca la Seat si peste 6.000 la companiile furnizoare.

Seat vrea ca Leon sa devina al doilea pilon de crestere a marcii, dupa Ibiza. Modelul compact Leon vine in segmentul C, care inseamna 38% din piata de automobile din Europa.

„Cu noul Leon am crescut productivitatea cu 10% si am devenit mai flexibili, toate acestea garantand optimizarea costurilor de productie”, a declarat Andreas Tostmann, vicepresedinte executiv pentru productie.

Noul Seat Leon foloseste cele mai noi tehnologii ale Grupului Volskwagen, cum ar fi sistemul modular MQB (platforma care standardizeaza pozitionarea motorului si a distantei dintre axa fata si pedalier, latimea, lungimea si ampatamentul putand fi reglabile in functie de model), oferind o reducere semnificativa a timpului de productie in comparatie cu generatia veche Leon. In acelasi timp, platforma ofera o mai mare flexibilitate, permitand productia celor trei versiuni ale modelului Leon, precum si ale modelelor Altea, Altea XL si Altea Freetrack in aceeasi linie de asamblare.

De asemenea noul Leon este primul model care poarta insemnele noului limbaj de design al Seat. Modelul este cu 90 kilograme mai usor si cu 52 mm mai scurt decat precedentul sau, dar are mai mult spatiu interior.

Vanzarile noului Leon vor incepe la sfarsitul lunii noiembrie in Germania, Austria si Elvetia, urmate de Spania la inceputul lui 2013. In prima parte a anului 2013 noul Leon va fi disponibil si in Romania.

In 2013 vor fi lansate doua noi versiuni de caroserie pentru Leon, una cu trei usi si un break (ST). Mai multe despre noul Leon poti citi AICI.

Cumulate, primele doua generatii ale modelului Leon au inregistrat 1,2 milioane unitati vandute din 1999 si pana in prezent.

Lasa un comentariu