Acasa Curiozitati Seful Mitsubishi Franta il desfiinteaza pe ministrul francez al industriei: E debil, nu stie nimic despre industria auto si a ruinat vietile soferilor

Seful Mitsubishi Franta il desfiinteaza pe ministrul francez al industriei: E debil, nu stie nimic despre industria auto si a ruinat vietile soferilor

de Vlad Barza

Arnaud Montebourg (sursa - Reuters)

Seful pentru Franta al marcii Mitsubishi a lansat un atac fara precedent la adresa ministrului francez al industriei, Arnaud Montebourg, spunand despre acesta ca este retardat si ca ruineaza vietile soferilor prin legile si restrictiile impuse in sectorul auto, scrie Le Parisien.

Jean-Claude Debard este noul sef al Mitsubishi Franta, insa in tinerete a fost profesor de filozofie, iar in industria auto a inceput ca om de vanzari la Renault, mai tarziu lucrand si pentru Hyundai.

In Franta este cunoscut stilul sau liber, iar la o intalnire cu presa l-a atacat dur pe ministrul francez al industriei, Arnaud Montebourg.

„Este un inapoiat mintal, un debil, a crescut taxele, a redus vitezele legale la periferia Parisului si a ruinat vietile soferilor din toate categoriile sociale”, a spus Debard, care l-a catalogat pe ministru ca fiind „un prost care nu intelege nimic despre industria auto”.

„Ma puteti cita fara griji. Dupa recentele decaratii pe care le-am facut la posturile TV am deja un control fiscal pe cap”, le-a spus el jurnalistilor.

Ministrul Montebourg a fost des pe prima pagina a ziarelor in ultimul timp, mai ales pe tema apararii marcilor auto franceze in fata invaziei masinilor straine. Ministrul a sustinut introducerea unei monitorizari a importurilor de masini din Coreea de Sud pentru ca, spune el, acestea au avantaje competitive incorecte.

Piata auto franceza este intr-o situatie mai rea decat alte piete mari de profil din Europa de Vest, iar PSA Peugeot Citroen are pierderi semnificative, avand nevoie de garantii de stat pentru a ramane pe linia de plutire.

In august, un alt sef Mitsubishi a facut declaratii care au uimit opinia publica. Cel care conduce filiala din Australia s-a intrebat intr-un interviu de ce cumpara oamenii masinile marcii, dat fiind ca sunt scumpe si invechite.

Lasa un comentariu