Acasa Evenimente Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2012 este gata de start, cu aproape 20 de masini in premiera nationala. Premierul, Victor Ponta, vine la deschidere

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2012 este gata de start, cu aproape 20 de masini in premiera nationala. Premierul, Victor Ponta, vine la deschidere

de Adrian Mitrea

SAB&A 2011 (sursa - 0-100.ro)

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii (SAB&A) este gata de start, urmand sa se tina in perioada 19-28 octombrie la Romaero Baneasa. Organizatorii spun ca vor fi prezentate aproape 20 de masini in premiera nationala, iar noua generatie a SUV-ului Honda CR-V va fi lansata oficial in Romania in cadrul Salonului. Deschiderea va avea loc vineri, 19 octombrie, in prezenta premierului Romaniei, Victor Ponta, potrivit organizatorilor.

„La SAB & Accesorii 2012 vor fi prezente autoturisme, piese si accesorii auto, echipamente si utilaje pentru service-uri si spalatorii auto, sisteme audio si de navigatie, societati de leasing si de asigurari auto, presa de specialitate. Pe durata a 10 zile, spatiul expozitional, interior si exterior, se va transforma intr-o veritabila arena pentru drive-teste, demonstratii auto si teste pentru echipamente auto, workshop-uri, conferinte si prezentari de produse”, potrivit organizatorilor.

Marcile prezente la eveniment sunt Mercedes-Benz, Range Rover, Land Rover, Jaguar, Mitsubishi, Ford, Hyundai, Volvo, Citroen, Honda, Skoda, Seat, Peugeot, Mazda, Suzuki, Opel si Chevrolet. Majoritatea acestor marci sunt reprezentate la Salon prin dealeri, nu prin importatorii oficiali.

Dintre cele circa 100 de masini care vor fi expuse, aproape 20 sunt premiere nationale: noua Honda CR-V, noul Hyundai Santa Fe, Ford B-Max, Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Clasa A, noul Mitsubishi Outlander, noul Opel Combo, noua Opel Astra Sedan, Chevrolet Malibu, Chevrolet Cruze Station Wagon, Volvo V40, Citroen C-Elysee, Peugeot 508 RXH, Peugeot 4008, Peugeot 301, Peugeot 208 cu noile motorizari de 1 litru si 1,2 litri, Seat Ibiza restilizata, Skoda Citigo si Kia Mohave.

Pilotul roman de raliuri Titi Aur vine la Salon eveniment cu centrul mobil de conducere defensiva. Laboratorul mobil are o suprafata utila de 100 metri patrati (mp), dintre care 35 mp sunt dedicati unei sali de curs care poate gazdui pana la 30 de oameni.

In cele doua weekenduri ale evenimentului echipa Iacarii Acrobati va executa in cadrul SAB & Accesorii 2012 demonstratii aeriene cu doua avioane tip YAK 52TW.

Pretul unui bilet de intrare este de 15 lei, cu 5 lei mai putin decat anul trecut, cand o mare parte dintre vizitatori au fost nemultumiti de pretul mare al biletului si de diversitatea redusa a masinilor expuse.

SAB&A nu trebuie confundat cu SIAB. Trebuie retinut faptul ca SAB&A nu inlocuieste Salonul International Auto Bucuresti (SIAB), ci este o expozitie distincta, cu accentul pus pe vanzare si de o amploare mai mica in ceea ce priveste numarul de masini expuse si marci participante.

Compania organizatoare, Premium Expo, este controlata de Sorin Radacineanu, fiul lui Liviu Radacineanu, cel care organiza SAB in anii ’90. Ultima editie a SAB a avut loc in anul 2001, iar din 2003 locul acestui eveniment a fost preluat de mai titratul SIAB, organizat o data la doi ani (deci in 2003, 2005 si 2007). In lipsa SIAB din 2007 incoace, Premium Expo a incercat sa organizeze SAB&A in 2009, dar evenimentul a fost anulat pe ultima suta de metri din cauza ca numarul companiilor auto care ar fi vrut sa participe a fost prea mic, iar desfasurarea intregului eveniment nu s-ar fi putut ridica la un nivel acceptabil pentru public si participanti.

SIAB din 2011 a fost anulat, iar activitatea firmei care organiza evenimentul auto a fost suspendata. In lipsa evenimentului auto cu titlu international, a fost organizat SAB&A in 2011 si iata si in 2012.

In aprilie 2012 a fost organizata o alta expozitie auto, SIAMB.

Lasa un comentariu