Acasa Foto VIDEO, FOTO: Opel Cascada in detaliu. Producatorul auto german confirma lansarea la inceput de 2013

VIDEO, FOTO: Opel Cascada in detaliu. Producatorul auto german confirma lansarea la inceput de 2013

de Adrian Mitrea

Opel Cascada (sursa - Opel)

Opel a prezentat primele fotografii, un scurt clip si informatii detaliate despre noua sa decapotabila, Cascada, care vine pe piata la inceput de 2013 ca inlocuitor pentru Astra TwinTop. Masina este pozitionata intre Astra si Insignia, fiind o decapotabila cu aspiratii premium, potrivit constructorului.

Opel Cascada dispune de patru locuri si are o silueta alungita si atletica. Acoperisul este din material textil de inalta calitate, potrivit Opel, si poate fi actionat pana la viteze de 50 km/h. Operatiunea de coborare a acoperisului dureaza 17 secunde.

click aici pentru galeria foto

Printre elementele mecanice notabile de care dispune Opel Cascada merita mentionate in special suspensia fata HiPerSrut si un nou motor pe benzina de 1,6 litri, turbo, cu injectie directa. Propulsorul de 1,6 litri turbo pe benzina din actuala gama Opel are injectie indirecta. Noul propulsor dezvolta o putere de 170 Cai Putere (CP).

Suspensia HiPerStrut (High Performance Strut), dezvoltata initial pentru gama de modele OPC a Opel, separa sistemul de amortizare si sistemul de directie, asigurand cea mai mare forta de tractiune si precizie in viraje, precum si reducerea fenomenului de miscare violenta a volanului provocat de cuplul ridicat la acceleratie brusca (torque steer).

Cascada are 4.697 mm lungime si 1.840 mm latime. In comparatie cu generatia anterioara a decapotabilei Opel de top, Astra TwinTop, caroseria modelului Cascada are o rezistenta la torsiune cu 43% mai mare si o rezistenta la incovoiere sporita cu 10%. Aceasta configuratie asigura o baza solida pentru suspensie si contribuie la reducerea semnificativa a zgomotului, vibratiilor si duritatii.

Ampatamentul este cu 71 mm mai lung, ecartamentul fata cu 56 mm mai lat si ecartamentul spate cu 70 mm mai mare. Masina beneficiaza de asemenea de sistemul de suspensie adaptiva Opel FlexRide. Cascada poate avea jante cu dimensiuni cuprinse intre 17 si 20 inch. Discurile de frana au dimensiuni de pana la 326 mm in fata si 325 mm in spate.

Modelul Opel Cascada are servodirectie cu pinion si cremaliera cu asistenta sensibila la viteza. Pentru reactii mai rapide din partea sistemului de directie si pentru mai multa precizie, motorul electric este montat pe cremaliera, in loc de la baza coloanei de directie.

Dupa cateva generatii de modele Kadett compacte si Astra cabriolet, Opel se intoarce la o veche traditie a decapotabilelor cu patru locuri de dimensiuni medii, prestigioase si rare, cu acoperis din material textil, intalnite in anii ’50 si ’60, precum Kapitan si Rekord, dar intr-o maniera noua si proaspata si integrand cele mai bune tehnologii moderne.

Spre exemplu, Cascada dispune de brate actionate electric care aduc centura de siguranta mai aproape, tapiterie din piele Nappa si scaunele ventilate.

Luminile de zi (DRL) si stopurile beneficiaza de tehnologie LED.

Pentru crearea acoperisului din material textil al modelului Opel Cascada au fost utilizate materiale de calitate superioara, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium, spune Opel. Plafonul beneficiaza de o izolatie fonica si termica superioara, datorita unui strat special de fleece din poliester intre stratul exterior si capitonajul de la interior. Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat intre scaunele din fata deschide acoperisul in 17 secunde la viteze de deplasare de pana la 50 km/h. In plus, telecomanda cheii, utilizata pentru coborarea si ridicarea acoperisului, este disponibila standard pentru toate variantele Cascada. La lansarea modelului, acoperisul din material textil va fi disponibil in trei culori. Acestea pot fi asortate cu zece vopsele diferite.

„Segmentul de autovehicule cabriolet de dimensiuni medii este populat doar de autovehiculele foarte scumpe ale producatorilor de modele premium. Cu modelul Cascada, Opel ofera toate functiile tipice si calitatile premium ale unei decapotabile de dimensiuni medii, dar la un pret accesibil. Cascada desavarseste ofensiva de produs a marcii Opel: in 2012 si 2013, ne dezvoltam portofoliul si patrundem pe segmente complet noi, cu autovehiculul electric Ampera, modelul Mokka – SUV de dimensiuni mici, popularul model de oras ADAM si acum cu aceasta decapotabila de dimensiuni medii”, a declarat Thomas Sedran, vicepresedinte al Consiliului de Administratie Adam Opel.

Pe langa noul motor pe benzina de 1,6 litri vor fi disponibile si alte propulsoare cunoscute de pe alte modele Opel, cum ar fi cel de 1,4 litri turbo de 120 CP si 140 CP sau turbo dieselul de 2 litri si 165 CP. Acesta din urma, alaturi de noul turbo pe benzina de 1,6 litri, pot avea fie cutii de viteze manuale cu sase trepte, fie transmisii automate cu sase trepte.

Variantele mai puternice ale motoarelor pe benzina si diesel pentru modelul Cascada vor fi lansate ulterior, potrivit Opel.

Cascada beneficiaza si de sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL+) cu pana la 11 functii automate si de cea de-a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye cu noile sale functii extinse (sistemul imbunatatit de recunoastere a indicatoarelor rutiere si avertizarea privind parasirea benzii de rulare, noile sisteme de monitorizare a distantei fata de autovehiculul din fata si de avertizare privind o coliziune frontala), o camera video pentru marsarier si un sistem avansat de asistenta la parcare, care faciliteaza manevrele de parcare, sistemul de asistenta pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarma pe baza de ultrasunete, scaune ergonomice fata (certificate AGR), volan incalzit si sistem de asistenta la pornirea din rampa.

Structura extrem de rigida a celulei pentru pasageri a modelului Cascada este fabricata cu precadere din otel de inalta rezistenta pentru cel mai redus grad de deformare si cel mai mare spatiu de supravietuire posibil in conditii de accident. Portierele prezinta bare transversale din otel de inalta rezistenta si elemente de ranforsare pe linia mediana. Montantii A care sustin parbrizul sunt fabricati din otel carbon presat. In caz de rasturnare, barele de inalta rezistenta cu arcuri activate pirotehnic se declanseaza automat in spatele scaunelor din spate. Aceste bare sunt activate si in cazul altor impacturi severe (cand sunt declansate airbagurile) pentru a pregati autovehiculul pentru eventualele impacturi secundare si rasturnare. Scaunele din fata sunt prevazute cu tetiere active cu reglare in doua directii si dispozitive duble de pretensionare a centurii de siguranta, chiar si cele doua scaune din spate avand dispozitive de pretensionare a centurii de siguranta.

Scaunele bogat decorate complet noi sunt disponibile in mai multe tapiterii din material textil si piele cu modele elegante in relief. Scaunele ergonomice superioare, certificate de AGR, sunt imbracate in piele Nappa eleganta si moale si beneficiaza de sisteme de incalzire si ventilatie. Sistemul electric Easy Entry faciliteaza accesul rapid si confortabil in partea din spate a autovehiculului.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu