Acasa Industrie Producatorul american de baterii A123 Systems a intrat in faliment. JCI cumpara afacerea cu baterii auto

Producatorul american de baterii A123 Systems a intrat in faliment. JCI cumpara afacerea cu baterii auto

de Adrian Mitrea

(sursa - A123 Systems)

A123 Systems, producator american de baterii, a aplicat pentru faliment si va vinde afacerea cu baterii pentru masini electrice companiei Johnson Controls International (JCI), scrie presa internationala, citand documente oficiale.

Compania A123 Systems livreaza baterii pentru modelul Fisker Karma – masina electrica cu generator pe benzina, iar din 2013 va livra baterii pentru versiunea electrica a lui Chevrolet Spark.

JCI vrea sa cumpere afacerea auto a A123 Systems deoarece estimeaza ca cererea de baterii pentru masini electrice va tot creste.

JCI va furniza A123 Systems 72,5 milioane dolari dupa iesirea din faliment. Pretul total al tranzactiei este de 125 milioane dolari.

In cererea pentru a aplica pentru faliment (Chapter 11), A123 Systems spune ca datoreaza milioane catre sute de debitori. In total A123 Systems are datorii de 376 milioane dolari si active in valoare de 459,8 milioane euro. Cea mai mare datorie a companiei producatoare de baterii este catre U.S. Bank (142,8 milioane dolari).

Lasa un comentariu