Acasa Bentley Proiectele de lansare ale SUV-urilor Bentley si Lamborghini ar putea fi inghetate, pentru ca Volkswagen sa mai faca economii

Proiectele de lansare ale SUV-urilor Bentley si Lamborghini ar putea fi inghetate, pentru ca Volkswagen sa mai faca economii

de Vlad Barza

Lamborghini Urus concept (sursa - Lamborghini)

Bentley si Lamborghini au prezentat anul acesta sub forma de concept doua SUV-uri pe care companiile ar vrea sa le lanseze in cativa ani, insa aceste planuri par sa se loveasca de opozitia sefilor grupului Volkswagen care ar vrea sa inghete aceste proiecte, spun surse din companie, citate de Reuters. S-a scris ca cele doua SUV-uri vor costa peste 150.000 de euro si se vor adresa oamenilor foarte bogati din tarile arabe, Rusia si China, insa modelele au ingrozit multi fani ai celor doua marci, mai ales cu designul.

S-a scris ca Bentley ar trebui sa inceapa in 2014 productia SUV-ului EXP 9 F, iar pentru 2016 obiectivul de vanzari era de 4.000 de unitati. Despre SUV-ul Lamboeghini Urus s-a scris ca va fi lansat in 2017, urmand ca in 2018 sa fie produse 2.400 de unitati, ceea ce inseamna mai mult decat vinde acum Lamborghini intr-un an.

click aici pentru galerie foto cu SUV-ul Bentley

Acum, surse citate de Reuters spun ca sefii grupului Volkswagen vor sa amane aceste lansari pentru ca efectele crizei incep sa se simta, iar gigantul auto german vrea sa faca economii. Desi Volkswagen merge mult mai bine decat rivalii sai, grupul simte efectele cererii scazute si saptamana trecuta a oprit timp de doua zile productia de Passat. In plus, in intreg anul 2012 obiectivele grupului prevad productia a 9,4 milioane vehicule, cu 300.000 mai putin decat in 2011.

Bentley nu a confirmat daca lansarea SUV-ului va fi amanata, iar divizia incearca in continuare sa-i convinga pe sefii Volkswagen sa dea unda verde proiectului. Oficial nu s-a anuntat daca Bentley va produce SUV-ul, insa seful marcii dadea posibile tinte anuale de vanzari la prezentarea proiectului, ca dovada ca sunt intentii serioase pentru acest model criticat de foarte multi pentru design.

click aici pentru galerie foto cu SUV-ul Lamborghini

Cat despre SUV-ul Lamborghini Urus, seful marcii spunea in prima zi a salonului auto de la Paris ca, desi nu s-a stabilit daca masina va fi produsa in serie, lucrul la proiect va continua.

In plus, directorul financiar al grupului german – Hans Dieter Poetsch – avertiza la salonul auto de la Paris ca in acest mediu de afaceri dificil ar putea fi luate noi masuri de austeritate la Volkswagen Group care este intr-o situatie mult mai buna decat alte companii auto.

„In acest mediu dificil e important sa avem lichiditati considerabile (…) E normal sa ne uitam la lucrurile care nu sunt imperative”, a spus el, referindu-se la proeicte ce ar putea fi inghetate.

Daca ar fi sa ajunga in productia de serie, aceste SUV-uri ar urma sa coste 150-200.000 de euro si s-ar adresa oamenilor foarte bogati din tarile arabe, China si Rusia. Totusi, multi atrag atentia asupra faptului ca profiturile obtinute nu ar fi prea mari, fiindca anual s-ar putea vinde cel mult 6.500 de masini, ceea ce nu inseamna pra mult la nivelul unui grup care vinde aproape 10 milioane de vehicule.

In plus, foarte multi fani ai marcilor au criticat designul acestor modele, ele fiind catalogate de unii ca fiind socant de urate.

Lasa un comentariu