Acasa Foto FOTO: Cel mai performant MINI Countryman, editia John Cooper Works, vine in Romania la sfarsit de septembrie, de la 37.572 euro cu TVA

FOTO: Cel mai performant MINI Countryman, editia John Cooper Works, vine in Romania la sfarsit de septembrie, de la 37.572 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

MINI John Cooper Works Countryman  (sursa - MINI)

MINI aduce la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie) modelul MINI John Cooper Works Countryman – versiune de top in gama SUV-ului de oras Countryman. Acest model dispune de un motor de 1,6 litri turbo pe benzina ce dezvolta 160 kW/218 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 280 Newton-metru (300 Nm cu overboost). Lansarea in Romania va avea loc la sfarsitul lunii septembrie, iar preturile cu TVA pornesc de la 37.572 euro, a anuntat importatorul, BMW Group Romania.

MINI John Cooper Works Countryman are la baza versiunea Cooper S, insa puterea motorului este dusa de la 184 CP la 218 CP. La fel ca toate modelele MINI Countryman cu tractiune integrala, versiunea John Cooper Works dispune de tehnologia ALL4, ce realizeaza transferul continuu intre puntea fata si cea spate prin utilizarea unui diferential central electromagnetic. Aceasta inseamna ca puterea este mereu transmisa catre rotile care pot asigura cea mai eficienta propulsie.

click aici pentru galeria foto

Sistemul sport de evacuare face ca furnizarea puterii sa fie insotita de o acustica pe masura. Elementele de design exterior si aerodinamice sunt special create pentru acest model, iar interiorul are elemente de design care subliniaza sportivitatea.

Compartimentul din spate ofera o bancheta pentru trei pasageri sau – ca optiune fara costuri suplimentare – doua scaune individuale. Locurile din spate pot culisa inainte si inapoi in raport 60:40 (in versiunea cu bancheta pentru trei persoane) sau individual, iar spatarele pot fi ajustate pentru a fi inclinate sau rabatate spre inainte. Plierea spatarelor mareste capacitatea portbagajului de la 350 litri la un maxim de 1.170 de litri. Scaunele sport, volanul sport, benzile decorative pentru interior in nuanta Piano Black, tapiteria acoperisului de culoarea antracitului si vitezometrul si turometrul cu cadrane de culoare inchisa contribuie la generarea unei ambiante de masina sport.

Disponibila ca alternativa la transmisia manuala cu sase trepte (standard), este o cutie de viteze automata, tot cu sase rapoarte. MINI John Cooper Works Countryman are nevoie de 7 secunde – in ambele forme de transmisie – pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima este de 225 km/h (cu transmisie automata: 223 km/h).

MINI John Cooper Works Countryman are un consum mediu in ciclul de testare EU de 7,4 litri benzina/100 km (cu transmisie automata: 7,9 l/100 km) si emisii CO2 de 172 g/km (184 g/km pentru versiunea automata).

Acest Countryman este primul model John Cooper Works cu tractiune integrala.

Echipamentul standard include jante de 18 toli, din aliaj, cu design Twin Spoke, etriere rosii ale franelor si suspensie sport cu arcuri si amortizoare reglate ferm, consolidata cu bare antiruliu si o garda la sol redusa cu 10 milimetri. Sistemul DSC (Dynamic Stability Control / Control Dinamic al Stabilitatii) include modul DTC (Dynamic Traction Control / Control Dinamic al Tractiunii), in timp ce butonul Sport (in dotarea standard) „ciupeste” reactiile si acustica motorului, in timp ce ajusteaza si asistenta puterii furnizata de directie.

Disponibile exclusiv pentru MINI John Cooper Works Countryman, dotarile optionale includ jante de 19 toli, din aliaj, scaune sport cu ornamente Lounge Leather in Carbon Black Championship Red, benzi pentru decor interior si benzi sport in Chili Red. Aerul conditionat si radioul MINI Boost CD sunt alte dotari standard.

0-100.ro a publicat in ianuarie 2011 un test drive cu MINI Countryman Cooper S. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu