Acasa Audi VIDEO, FOTO: Audi prezinta RS 5 Cabriolet, decapotabila de inalta performanta ce concureaza cu BMW M6

VIDEO, FOTO: Audi prezinta RS 5 Cabriolet, decapotabila de inalta performanta ce concureaza cu BMW M6

de Adrian Mitrea

Audi RS 5 Cabriolet 2013 (sursa - Audi)

Audi prezinta decapotabila de inalta performanta RS 5 Cabriolet, care dispune de un motor V8 de 4,2 litri aspirat (fara turbo) ce dezvolta 331 kW/450 Cai Putere (CP) si trimite automobilul in 4,9 secunde pana la 100 km/h. Acum BMW M6 Cabriolet are un rival redutabil, insa nu mai rapid. Desi Audi nu a anuntat nimic in acest sens, RS 5 Cabriolet este asteptat sa debuteze in fata publicului larg la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie).

Motorul – cu un cuplu maxim de 430 Newton-metru intre 4.000 si 6.000 rotatii pe minut – este pus in valoare de o transmisie automatizata sport, S tronic, cu sapte viteze. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

click aici pentru galeria foto

Ca orice alt model RS de la Audi, RS 5 Cabriolet beneficiaza de tractiune integrala quattro, care intr-o utilizare obisnuita distribuie cuplul intr-un raport de 40% pe fata si 60% pe spate. In caz de nevoie, cuplul poate merge pana la 70% la rotile fata si pana la 85% la cele din spate. Masina beneficiaza de un diferential central mecanic (crown-gear) si de un sistem electronic de corectare a cuplului la roata (torque vectoring) ce rafineaza interventiile diferentialului.

Optional poate fi comandat un diferential sport pentru rotile din spate care distribuie activ cuplul intre ele, facand masina si mai agila. Orice tendinta supraviratoare sau subviratoare este corectata din faza incipienta, inainte ca ea sa fie perceputa de sofer.

Audi RS 5 Cabriolet dispune de patru locuri, are acoperis textil si un design mai sportiv S5 Cabriolet sau A5 Cabriolet, subliniat de insertii din aluminiu.

Acoperisul se deschide in 15 secunde si se inchide in 17 secunde, pana la viteze de 50 km/h. Plafonul ia doar 60 de litri din capacitatea de 380 litri a portbagajului, spune Audi.

Masina are 4.649 mm lungime, 1.860 mm latime, 1.380 mm inaltime si un ampatament de 2.751 mm, fiind deci ceva mai compact decat rivalul BMW M6 Cabriolet. RS 5 Cabriolet are un coeficient aerodinamic de 0,34.

Pentru caroserie sunt disponibile o culoare simpla, patru metalizate si trei cu efecte de cristal, iar acoperisul textil poate fi negru, gri, rosu sau maro. Pentru RS 5 Cabriolet sunt disponile jante de 19 si 20 inch.

La capitolul tehnologie, Audi RS 5 Cabriolet preia din dotarile mai putin performantelor A5 si S5, cum ar fi sistemul de franare automata pana la viteze de 30 km/h in caz de coliziuni iminente, monitorizare a unghiurilor moarte, sistem multimedia MMI cu afisaj de 7 inch si conectivitate internet cu functie HotSpot.

Audi RS 5 Cabriolet are un pret de pornire de 88.500 euro cu TVA in Germania si va ajunge in showroom-uri, inclusiv in cele din Romania, la inceputul anului 2013.

Lasa un comentariu