Acasa Jaguar Jaguar prezinta F-TYPE la Salonul Auto de la Paris, un model sport decapotabil

Jaguar prezinta F-TYPE la Salonul Auto de la Paris, un model sport decapotabil

de Adrian Mitrea

Teaser Jaguar F-TYPE (sursa - Jaguar)

Jaguar prezinta la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie) un nou model, denumit F-TYPE, care are caroserie din aluminiu, este decapotabil si va concura pe piata cu modele precum Porsche Boxster, BMW Z4 si Mercedes-Benz SLK. Jaguar F-TYPE va ajunge pe piata romaneasca in prima parte a anului 2013.

F-TYPE va fi disponibil cu un motor pe benzina V6 supraalimentat, de 3 litri, in versiuni de 340 Cai Putere (CP) si 380 CP, iar varful de gama il va reprezenta motorul de 5 litri supraalimentat care este deja montat pe alte modele din Grup si dezvolta un maxim de 510 CP. Ramane de vazut ce putere va avea pe F-TYPE, intrucat acest detaliu nu a fost anuntat de producatorul auto britanic.

Toate motorizarile vor fi echipate standard cu o transmisie automata sport cu opt viteze si vor dispune de tehnologie Start & Stop.

Jaguar isi pune mari sperante in F-TYPE, care va deveni cel mai mic model din gama. Compania spune ca in procesul de dezvoltare al noului model a facut 500.000 analize, iar in total inginerii au efectuat zece milioane de ore de procesare computerizata a datelor, care au 300 TB.

„Dezvaluirea lui F-TYPE la Paris va marca o zi semnificativa in istoria Jaguar din moment ce va marca reintoarcerea companiei pe piata masinilor sport, o piata la a carei geneza si-a adus contributia”, a declarat directorul marcii Jaguar, Adrian Hallmark.

Din 2008, marca Jaguar este in proprietatea indienilor de la Tata Motors, care au investit in relansarea marcii dupa „era” Ford.

Jaguar F-TYPE camuflat (sursa - Jaguar)

Lasa un comentariu