Acasa Mazda Mazda a demarat productia noii generatii Mazda6. Primul model produs este un Sport Combi, dezvaluit in premiera

Mazda a demarat productia noii generatii Mazda6. Primul model produs este un Sport Combi, dezvaluit in premiera

de Adrian Mitrea

Mazda6 Sport Combi 2012 (sursa - Mazda)

Mazda a demarat in Japonia, in uzina Hofu nr. 2, productia celei de-a treia generatii Mazda6, primul model iesit pe poarta fabricii fiind un Sport Combi (break), prezentat in premiera cu aceasta ocazie. Pana acum au fost publicate doar fotografii cu noua Mazda6 Sedan, inspirata din conceptul Takeri (2011).

Masina Mazda6 Sport Combi este de culoare rosie si are specificatii pentru piata europeana. Modelul are un motor pe benzina de 2 litri, aspirat (SkyActiv-G).

„Este cea de-a 30-a aniversare de la startul operatiunilor la uzina Hofu, in districtul Nishihoura si cea de-a zecea aniversare de la demararea productiei primei generatii Mazda6, in 2002. Prima Mazda6 a debutat ca o intruchipare a sloganului Mazda, Zoom-Zoom, iar succesul sau a dus la cresterea semnificativa a imaginii brandului”, a declarat Takashi Yamanouchi, presedinte si director general executiv (CEO) al Mazda Motor Corporation.

Noua Mazda6 va fi prezentata in Europa si Japonia inainte de finalul acestui an, urmand ca aceasta sa fie introdusa si pe alte piete, cum ar fi SUA, la inceputul lui 2013. Mazda planuieste sa produca aproximativ 120.000 de unitati Mazda6/an la uzina Hofu nr. 2.

Mazda va expune in premiera noua Mazda6 cu specificatii pentru Rusia la Salonul Auto International de la Moscova 2012, care isi va deschide portile pe 29 august.

„Noua Mazda6 este al doilea dintre modelele de generatie viitoare introduse de Mazda (dupa CX-5 – n.r.), care include atat intreaga gama de tehnologii SKYACTIV, cat si noua linie de design KODO – sufletul miscarii. Totodata, acesta va fi primul autovehicul echipat cu sistemul Mazda de franare regenerativa, i-ELOOP. Introducerea i-ELOOP reprezinta a doua etapa din strategia Mazda Building Block destinata dezvoltarii de tehnologie prietenoasa cu mediul. Aceasta prevede imbunatatiri semnificative ale tehnologiilor auto de baza, inainte de introducerea graduala a vehiculelor electrice pentru a eficientiza si mai mult consumul de combustibil si pentru a reduce emisiile de carbon”, se arata un comunicat al Mazda.

Lasa un comentariu