Acasa Design Turbulentele de la Opel continua: David Lyon a parasit grupul mama, GM, cu cateva zile inainte de a prelua fraiele designului Opel

Turbulentele de la Opel continua: David Lyon a parasit grupul mama, GM, cu cateva zile inainte de a prelua fraiele designului Opel

de Adrian Mitrea

David Lyon (sursa - General Motors)

General Motors (GM) a decis sa-l transfere pe Mark Adams, seful de design al Opel/Vauxhall, la conducerea designului marcilor americane Cadillac si Buick. In locul sau ar fi trebuit sa vina David Lyon, din cadrul GM America de Nord, incepand cu 1 august 2012, insa acesta a parasit recent grupul mama, GM, cu doar cateva zile inainte de a prelua noul post, anunta Automotive News. Mark Adams este omul care a relansat marca Opel, fiind cel care a creat modelul Insignia, iar plecarea lui Lyon face ca Mark Adams sa cumuleze functiile de la Opel/Vauxhall cu cele de la Cadillac si Buick pana ce pentru Opel/Vauxhall va fi gasit un inlocuitor.

Aceasta stire vine in contextul unor schimbari succesive si profunde in cadrul Opel. Directorul general executiv (CEO) a fost inlocuit recent.

Incepand de la 1 august 2012, David Lyon ar fi trebuit sa devina noul vicepresedinte de design pentru GM Europe, adica noul sef de design al Opel/Vauxhall. Lyon (43 de ani) ar fi fost succesorul lui Mark Adams, care a fost numit director executiv, design global Cadillac si Buick. David Lyon ar fi trebuit sa vina la Russelsheim, Germania, in timp ce Mark Adams se va afla in Warren, Michigan, SUA. Amandoi ar fi trebuit sa fie in subordinea lui Ed Welburn, vicepresedinte GM, design global, insa plecarea lui Lyon da planurile GM peste cap si Adams va ramane si cu atributiile vechiului post si va prelua si noul post pana va fi gasit un designer care sa se ocupe de Opel/Vauxhall.

Directia de design actuala a Opel/Vauxhall a inceput sub conducerea lui Adams, cu modelul Insignia, model urmat apoi de Astra, Meriva, Ampera, Zafira Tourer si GTC Astra. Practic, Mark Adams este omul care a transformat decisiv designul marcii Opel. 0-100.ro a publicat in martie 2011 un interviu cu Mark Adams, pe care il poti citi AICI.

Pana la plecarea din cadrul GM, David Lyon a fost director executiv, Design Interior America de Nord/Design Global Interbranduri si Campion de Design pentru Buick si GMC. Experienta extinsa de design a lui Lyon include design interior si exterior, atat pentru productie, cat si pentru concepte destinate marcilor Chevrolet, Buick, Holden, GMC si Cadillac. Portofoliul sau de vehicule include Buick Enclave, cu care a inceput revenirea pe piata a Buick, precum si conceptele LaCrosse, Verano si Riviera. Acestora li se adauga Chevrolet Volt, Corvette, Cadillac CTS, Cadillac Escalade si Cadillac Silverado.

„Pe masura ce clientii solicita livrarea mai multor informatii in vehicul, Lyon a condus proiectarea unei noi generatii de interioare contemporane si inovatoare, ce aduc solutii pentru interactiunea umana cu dispozitivele unei masini, cum ar fi experienta utilizatorului Cadillac (CUE), MyLink Chevrolet si Buick/GMC IntelliLink, pentru a crea o experienta de conducere mai bine conectata”, anunta GM la jumatatea lunii iunie.

Printre functiile sale s-au numarat cea de director executiv GM Asia-Pacific Design, unde intre 2004 si 2007 a condus echipe din Coreea, China si Australia pentru a dezvolta noi vehicule emblematice pentru Chevrolet, inclusiv modelele Cruze, Spark si Sonic, precum si Buick LaCrosse, dar si concepte avansate pentru Chevrolet, Buick si Holden. Anterior, Lyon a fost director wxecutiv de design pentru trei studiouri de brand.

Aceste schimbari in ceea ce priveste designerii sunt parte a unei structuri organizatorice revizuite, ce ar trebui sa permita organizatiei de design a GM sa fie mai strans aliniata la brandurile companiei si la reteaua sa zece centre de design din lume. Structura revizuita pune un accent sporit pe Centrele de Design Avansat ale GM amplasate in Statele Unite ale Americii, Germania, Coreea, China si Australia.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu