Acasa Curiozitati Toyota a depasit pragul de 200 milioane vehicule produse in istoria sa

Toyota a depasit pragul de 200 milioane vehicule produse in istoria sa

de Vlad Barza

Model G1 din 1935, primul vehicul Toyota (sursa - Toyota)

Toyota a anuntat ca a depasit pragul de 200 de milioane de vehicule produse in 76 de ani de istorie, trei sferturi dintre ele iesind de pe liniile de asamblare ale uzinelor japoneze. Corolla este de departe modelul cu cea mai mare productie: peste 39 milioane masini.

Primul vehicul este camioneta Model G1 care a fost realizata in august 1935, iar pana la productia primei sute de milioane de vehicule au trecut 62 de ani. In conditiile in care Toyota produce in prezent anual peste sapte milioane de vehicule, a doua suta de milioane de automobile a fost realizata intr-un interval mult mai scurt, de numai 15 ani.

Dintre cele 200 de milioane de vehicule produse in cei 76 de ani, 145 de milioane au fost „made in Japan” iar restul de 55 milioane au fost realizate pe alte continente.

Toyota a inceput in 1992 sa produca masini si in Europa unde are uzine in Franta, Cehia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia si Turcia. De atunci marca nipona a construit peste sapte milioane de masini pe continentul european.

Corolla este de departe modelul cu cea mai mare productie cumulata: 39 de milioane de unitati, masina ajungand la a 11-a generatie in Japonia.

Lasa un comentariu