Acasa Industrie Indienii de la Maruti au inchis pentru cel putin doua saptamani uzina unde acum cateva zile revoltele au facut 100 de raniti

Indienii de la Maruti au inchis pentru cel putin doua saptamani uzina unde acum cateva zile revoltele au facut 100 de raniti

de Vlad Barza

In fata uzinei din Manesar (sursa - Reuters)

Maruti-Suzuki, cel mai mare producator auto din India, spune ca nu stie cat timp va fi inchisa uzina de langa New Delhi unde o revolta a facut saptamana trecuta un mort si peste 100 de raniti, iar Reuters citeaza surse care spun ca inchiderea va fi pentru cel putin doua saptamani. Pe 18 iulie un manager a fost omorat in bataie de angajatii revoltati, iar in total au fost peste 100 de raniti.

Totul a pornit dupa ce un manager ar fi maltratat un angajat, starnind furia colegilor victimei care au tabarat pe el cu rangi si l-au omorat. Apoi s-a declansat o bataie generala, directorii au fost atacati, au fost distruse cladiri, iar in total peste 100 de persoane au ajuns la spital, un sfert dintre ele fiind inca internate.

La fabrica Manesar situata la 50 km de Delhi se produc anual 550.000 de masini, iar estimarile arata ca zilnic sunt pierderi de 15 milioane dolari din cauza incetarii productiei. Oficialii spun ca nu se pune problema sa se reia lucrul din cauza problemelor de securitate care pot aparea si adauga ca nu se stie cat va fi intrerupta productia,  5-10-15 zile sau mai mult. Surse citate de Reuters spun ca ar fi vorba de cel putin doua saptamani.

Maruti Suzuki, la care grupul japonez detine 54% din actiuni, are 3.000 de angajati la fabrica din Manesar, iar sindicalistii se plang ca directiunea a platit gealati care sa bata muncitorii.

Pe 18 iulie un manager care ar fi maltratat un angajat a fost atacat cu rangi, bate si piese de schimb, fiind omorat. Acestea sunt cele mai grave incidente din industria auto indiana din ultimii ani, insa oficialii spun ca, in ciuda gravitatii evenimentelor, nu se pune problema ca uzina sa fie inchisa.

Lasa un comentariu