Acasa Revista Presei Revista presei, 17 iul: Profit in crestere pentru cei mai mari importatori auto din Romania. Producatori de componente auto, sub lupa CE

Revista presei, 17 iul: Profit in crestere pentru cei mai mari importatori auto din Romania. Producatori de componente auto, sub lupa CE

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Cei mai mari zece importatori de masini din Romania au inregistrat anul trecut afaceri cumulate de 4,4 miliarde euro, in crestere cu 16% fata de 2010. Cel mai mare profit in crestere l-a avut Mercedes, care a depasit BMW si a urcat pe locul 3 in top 10 importatori auto, de pe locul 6 cu un an in urma, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, citate de wall-street.ro.

Guvernul cauta solutii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar si fluvial a fabricii Ford de la Craiova, titreaza Ziarul Financiar.

Cele mai importante companii de asigurari generale din Romania au consemnat, in primele 6 luni din 2012, un numar de 7.508 de petitii si reclamatii la adresa lor, trimise de asigurati si beneficiari de polite Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), din care peste 70% (5.261) s-au dovedit a fi intemeiate, potrivit datelor publicate de asiguratori pe site-urile proprii si citate de autobis.ro.

Oficiali ai Comisiei Europene (CE) au confirmat demararea unor verificari ale mai multor companii furnizoare de componente auto sub suspiciunea de creare a unor monopoluri cu scopul de a fixa preturile, conditiile de vanzare si aprovizionare si impartirea pietelor de desfacere. Dupa producatorii de centuri de siguranta, airbag-uri si cablaje, a venit randul celor de sisteme termice, informeaza capital.ro.

Borbet a prezentat la targul Reifen din Essen, Germania, o intreaga colectie de jante, incepand de la legendarul model A si pana la noutatile pe 2013, scrie promotor.ro.

Lasa un comentariu