Acasa Industrie Un capitol aproape neglijat de producatorii auto, iluminatul interior, va exploda in urmatorii cinci ani, estimeaza Hella

Un capitol aproape neglijat de producatorii auto, iluminatul interior, va exploda in urmatorii cinci ani, estimeaza Hella

de Adrian Mitrea

Consola plafon Audi A8 (sursa - Hella)

Iluminarea interioara a masinilor nu a suferit transformari prea mari in timp, cel putin nu la fel de multe si spectaculoase cat sa tina pasul cu restul modificarilor suferite de automobile, insa lucurile se vor schimba radical in urmatorii cinci ani, estimeaza Hella, producator de sisteme de iluminare auto.

Compania germana spune ca producatorii auto se vor folosi de personalizarea mai puternica a luminilor in interiorul masinilor pentru a intari imaginea de marca si pentru a oferi proprietarilor experiente deosebite in habitaclu.

Asa cum anumite modele de faruri si stopuri au creat in timp semnaturi luminoase definitorii pentru o marca (LED-urile de la Audi, Angel Eyes de la BMW – n.r.), acelasi lucru se va intampla si in interior, unde soferii petrec circa patru ore pe zi, spune Hella.

Unii producatori auto vor marsa tot mai tare pe a oferi mai multe culori de iluminare ambientala dintre care soferul va putea alege, in functie de starea pe care o are sau in care vrea sa intre.

Hella este un furnizor global de sisteme de iluminat, avand 25.000 angajati in 70 de amplasamente din peste 30 de tari. Hella a avut vanzari de 6,09 miliarde dolari in anul fiscal 2010-2011.

Lasa un comentariu