Acasa Dacia Thierry Koskas, Renault: Pana in 2020 una din 20 masini vandute va fi electrica. Nu avem planuri pentru un concept electric Dacia

Thierry Koskas, Renault: Pana in 2020 una din 20 masini vandute va fi electrica. Nu avem planuri pentru un concept electric Dacia

de Adrian Mitrea

Renault Twizy Z.E. (sursa - Renault)

Pana in 2020 una din 20 de masini vandute va fi electrica, a declarat directorul programului de vehicule electrice din cadrul Renault, Thierry Koskas, intr-o discutie online cu mai multi jurnalisti. El a precizat ca nu exista planuri pentru un concept electric care sa poarte sigla Dacia, insa nu exclude posibilitatea lansarii unei masini electrice low cost. Totodata, oficialul Renault a declarat ca exista planuri pentru un automobil electric de mici dimensiuni dezvoltat impreuna cu Daimler.

Parerile privind raspandirea in piata a masinilor electrice sunt impartite. Europa ar putea deveni cea mai mare piata pentru masini electrice in 2020, an in care estimarile firmei de cercetare J.D. Power indica o piata mondiala de 1,3 milioane de vehicule electrice, echivalentul a 1,8% din totalul automobilelor vandute anual.

Koskas de la Renault este mai optimist, cu o masina electrica din 20 comercializate. In 2011 au fost comercializate 8.700 masini electrice in Uniunea Europeana.

Intrebat cand si daca vom vedea un concept electric marca Dacia, Koskas a precizat: „Nu avem astfel de proiecte momentan. Dar asta nu inseamna ca exludem o masina electrica low cost”.

Pe langa autovehiculele electrice Renault cunoscute, Fluence Z.E., Twizy Z.E., Zoe Z.E. si Kangoo Z.E., Thierry Koskas a dezvaluit ca Renault lucreaza impreuna cu Daimler la o masina electrica mai mica decat Zoe Z.E. Koskas nu a detaliat daca este vorba despre un automobil cu doua, trei, patru sau cinci locuri. Cert este ca Daimler are deja in portofoliu smart fortwo electric drive, cu doua locuri.

Si Renault are un mic autovehicul electric, Twizy Z.E., care este mai mult un scuter electric cu patru roti. Intrebat daca Twizy Z.E. va primi si geamuri in viitor, Koskas a raspuns: „La inceput Twizy nu avea nici usi. Acum are usi si oamenii intreaba de geamuri. Vom oferi in toamna accesorii pentru a putea sa te bucuri iarna de Twizy-ul pe care ti l-ai cumparat vara”.

Raspunzand criticilor potrivit carora este mai poluant de produs un automobil electric, Koskas a afirmat contrariul.

„Nu este vorba doar despre emisiile de CO2. Renault a facut studii pentru intreaga durata de viata a unei masini electrice, fata de o masina cu motor termic. Aceste studii ne arata ca automobilele electrice produc in ansamblu mai putine emisii poluante in utilizare, productie si reciclare. Pe toti parametrii de mediu masinile electrice sunt mai bune, dar sigur ca exista variatii in functie de sursele de energie”, a declarat oficialul Renault.

Lasa un comentariu