Acasa Evenimente VIDEO: Noul Fiat Panda a fost lansat in Romania de la 11.550 euro cu TVA. Noul director al AutoItalia vrea sa faca din companie un imperiu

VIDEO: Noul Fiat Panda a fost lansat in Romania de la 11.550 euro cu TVA. Noul director al AutoItalia vrea sa faca din companie un imperiu

de Adrian Mitrea

Lansare Fiat Panda in Romania (sursa - 0-100.ro)

A treia generatie a masinii de oras Fiat Panda a fost lansata in Romania la preturi cu TVA cuprinse intre 11.550 si 15.700 euro, fiind disponibile trei versiuni de echipare – Pop, Easy si Lounge – si trei motorizari. Cu ocazia lansarii noului Fiat Panda, noul director general executiv (CEO) al AutoItalia, Israel Meir, care ocupa acest post din luna mai, a anuntat ca cel mai mare showroom din reteaua AutoItalia, amplasat in Militari, va fi modernizat si va fi dublu fata de cat este in prezent. „Planul nostru este de a sta aici pe piata, de a dezvolta si de a face din AutoItalia un imperiu”, a declarat Meir.

Noul Fiat Panda concureaza cu versiunile cu cinci usi ale Volkswagen up!, Peugeot 107, Citroen C1 si Toyota Aygo. Desi are preturi mai ridicate decat ale principalilor rivali, Fiat mizeaza pe faptul ca Panda este un pic mai mare si are un interior mai versatil decat rivalii sai. Astfel, Fiat Panda va atrage clienti si din categoria unor masini de clasa A (cum e Volkswagen up!), cat si clasa B (cum este Volkswagen Polo), potrivit oficialilor AutoItalia.

Motorizarea de baza este de 1,2 litri pe benzina (69 Cai Putere), iar cea de top este tot pe benzina, dar turbo (0,9 litri TwinAir de 85 CP). Spre sfarsitul anului acest motor TwinAir de 0,9 litri cu doua pistoane va fi disponibil si intr-o versiune fara turbo, de 65 CP. Singurul propulsor turbo diesel ce echipeaza Panda pentru piata romaneasca este de 1,3 litri si dezvolta 75 CP. O fisa completa cu preturi, specificatii si dotari a noului Fiat Panda poate fi descarcata de AICI.

AutoItalia vrea sa vanda circa 150 de masini Panda in Romania in cele sase luni ramase pana la sfarsitul acestui an, potrivit lui Israel Meir.

El a declarat ca, in pofida situatiei de piata dificile, AutoItalia va incerca sa sa creasca si sa se dezvolte in Romania.

„Vom dubla showroom-ul din Militari. N-as intra in detalii de pret, dar este o investitie destul de mare. (…) Planul nostru este de a sta aici pe piata, de a dezvolta si de a face din AutoItalia un imperiu. Avem marci destul de bune in portofoliu”, a declarat Meir.

Intrebat daca va colabora cu TiriacAuto pentru a extinde reteaua Jeep in Romania, Meir a fost evaziv: „Discutam cu toti, cine poate sa ne faca bine, vom face si noi bine”.

Din toamna anului 2011 importul Jeep in Romania a fost preluat de catre AutoItalia de la Mercedes-Benz Romania.

„Efortul pe care-l facem acum este ca si clientul sa inteleaga ca AutoItalia comercializeaza acum Jeep. Am pierdut niste vanzari tocmai pentru ca acest lucru nu a fost stiut de clienti. Marca Jeep este o marca pe care cetatenii romani o apreciaza si in viitor vom creste si numarul de dealeri care comercializeaza aceasta marca”, a declarat Meir.

Noul CEO al AutoItalia este de origine romana, dar nu s-a nascut in Romania.

„Sunt in tara din 1995, am ocupat diverse functii ca CEO si ca director de vanzari in diferite companii. Nu vin din industria auto. Ultima companie in care am lucrat se numeste Baran International, care se ocupa de management in constructii, imobiliare. Mai demult am infiintat Kenvelo Romania (…), inainte de asta am fost director de vanzari la Elite Romania si am inceput cariera mea la Kodak, in 1995, care din pacate nu mai exista. Ca scorpion, imi plac schimbarile in viata. Folosesc experienta din domenii diferite pentru a face afacerea cat mai bine si la AutoItalia”, a declarat Israel Meir.

AutoItalia este importator al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Infiniti, Maserati, Abarth, Jeep si Fiat Professional in Romania si activeaza din 1993 pe piata. Cel mai bun an de vanzari a fost 2007 cand a depasit 16.000 de automobile noi, dar criza a dus vanzarile la sub 4.000 unitati.

Preturi Fiat Panda (sursa - AutoItalia)

Lasa un comentariu