Acasa Mitsubishi Mitsubishi anunta lansarea unei versiuni hibride a SUV-ului Outlander, pe piata din 2013

Mitsubishi anunta lansarea unei versiuni hibride a SUV-ului Outlander, pe piata din 2013

de Adrian Mitrea

Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid EV (sursa - Mitsubishi)

La editia 2012 a Salonului Auto de la Paris, Mitsubishi Motors va continua prezentarea noii sale generatii de produse globale, in trendul eco, printr-o serie de premiere al caror varf este Outlander Plug-In Hybrid EV (PHEV), adica o versiune hibrida avansata a SUV-ului Outlander.

Designul masinii va fi comun pentru versiunile cu motoare cu ardere interna si cea hibrida. Outlander Plug-In Hybrid EV este primul automobil plug-in hybrid (reincarcabil la priza si de la motorul cu ardere interna – n.r.) marca Mitsubishi Motors.

Combinatia unica a trenului de rulare a lui Outlander PHEV este formata dintr-un motor electric frontal, motor electric spate si motor pe benzina cu tractiune fata, care este utilizat si pe post de generator.

Soferul va putea alege intre trei moduri de conducere:

  • Pur (rulare electrica, in mod 4×4)
  • Serie (rulare electrica 4×4, sustinuta si de functia de generator a motorului pe benzina)
  • Paralel (motorul pe benzina propulseaza masina 4×4, ajutat de cele doua motoare electrice)

O data montat pe noul Outlander, sistemul Mitsubishi Plug-In Hybrid va permite gamei cu tractiune integrala si emisii scazute, similare celor ale modelului de prezentare Concept PX-MiEV II.

Noul Outlander cu motoare pe benzina si diesel isi va incepe cariera comerciala in Europa de Vest si de Est in aceasta toamna, iar Outlander Plug-In Hybrid EV va fi disponibil la vanzare in Europa din 2013.

Lasa un comentariu