Acasa Industrie Nume noi in piata masinilor sport de lux: Aspid, Vencer, Puritalia. Au Ferrari si Lamborghini de ce sa se teama?

Nume noi in piata masinilor sport de lux: Aspid, Vencer, Puritalia. Au Ferrari si Lamborghini de ce sa se teama?

de Adrian Mitrea

Vencer Sarthe (sursa - Vencer)

Presa auto internationala scrie intens de cateva zile de nume relativ noi in piata masinilor sport de lux, cum ar fi Aspid Cars din Spania, Vencer din Olanda si Puritalia din Italia. Sunt marci de care aproape nimeni n-a auzit si care isi incearca norocul intr-un segment unde imaginea conteaza enorm. Au oare Ferrari si Lamborghini motive sa se teama?

Spaniolii de la Aspid (sarpe veninos, cobra – n.r.) au produs o singura masina pana acum, denumita SuperSport, dar anunta lansarea unui model cu ambitii mai mari, echipat cu motor V8, dar si cu tehnologie hibrida KERS (cum au masinile de Formula 1), potrivit autoblog.com. Deocamdata nu exista fotografii cu masina, ci doar o schita.

Din Olanda, tara din care vine si marca foarte exclusivista Spyker, apare brandul Vencer. Ei vor sa lanseze un model denumit Sarthe, cu motor V8 preluat, se pare, de la General Motors, scrie motorauthority.com. Propulsorul ar dezvolta peste 500 Cai Putere si ar fi capabil sa impinga masina pana la 100 km/h in 3,8 secunde. Masina beneficiaza de sasiu tubular si multe elemente ale caroseriei sunt realizate din fibra de carbon.

Italienii de la Puritalia dezvaluie pana la sfarsitul lunii iunie o masina sport cu motor V8 american si design italian, relateaza autoblog.it. Numele Puritalia trimite totusi cu gandul la altceva decat la un mix de tehnologie americana si design italian.

Este greu de crezut ca astfel de marci nou venite pot ameninta statutul unor giganti precum Ferrari sau Lamborghini, insa masinile Aspid, Vencer si Puritalia s-ar putea sa se bucure de o primire calduroasa in piata automobilelor sport de lux, unde exclusivismul conteaza atat de mult.

Pe masura ce vor fi disponibile mai multe informatii despre noile modele Aspid, Vencer si Puritalia, pe 0-100.ro vei putea citi pe larg despre ele.

Teaser Aspid (sursa - Aspid)

Puritalia (sursa - Puritalia)

Lasa un comentariu