Acasa Revista Presei Revista presei, 31 mai: Piata de camioane creste. Accize mai mari la motorina din 2013

Revista presei, 31 mai: Piata de camioane creste. Accize mai mari la motorina din 2013

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Vanzarile de vehicule comerciale grele, de peste 3,5 tone, au urcat cu 138% in aprilie fata de luna similara a anului trecut, la 312 unitati, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Cea mai mare crestere din intervalul ianuarie-aprilie pentru vehiculele comerciale de peste 3,5 tone a fost punctata in martie, cand avansul a ajuns la peste 150% si un volum de 316 vehicule comerciale grele vandute, informeaza Ziarul Financiar.

Guvernul va efectua anul viitor noi cresteri de accize atat la motorina, cat si la tigarete, ceea ce va conduce la majorari de preturi, cresteri care cel putin in cazul tutunului vor continua sa fie aplicate si in urmatorii ani, releva un document guvernamental, citat de MEDIAFAX.

Comisia economica din Senat a adoptat, miercuri, raport de admitere privind o propunere de regulament PE, care prevede simplificarea procedurilor de reinmatriculare a unui vehicul din alt stat membru, prin recunoasterea inclusiv a inspectiei tehnice auto, potrivit money.ro.

360 CP pentru motorul 3.0 TDI, de la ABT, titreaza promotor.ro.

China vrea sa subventioneze cu 10% cumpararea de masini de mic litraj, scrie autobis.ro.

Lasa un comentariu