Acasa Industrie Suedezii au inceput constructia unui centru de teste pentru sistemele de siguranta activa montate pe masini

Suedezii au inceput constructia unui centru de teste pentru sistemele de siguranta activa montate pe masini

de Adrian Niculescu

Volvo V60 City Safety (sursa - Volvo)

Compania suedeza Active Safety Test Area AB (ASTA) a demarat constructia unui centru de teste pentru sisteme de siguranta activa montate pe autovehicule. Centrul va fi amplasat langa fabrica Volvo din Hallered, in vestul Suediei, si va deveni operational in 2014, sub numele AstaZero.

Siguranta activa inglobeaza solutii tehnice care ajuta soferul sa evite un accident sau sa reduca in mod semnificativ consecintele unui accident. Unele dintre cele mai recente inovatii in acest sens sunt sistemele de franare automata, recunoasterea semnelor de circulatie, etc…

Centrul AstaZero va testat atat tehnologiile, cat si oamenii, intr-o varietate de intamplari reale care pot fi intalnite in trafic – strazi aglomerate, autostrazi, mai multe benzi de circulatie, intersectii. Un parametru crucial este interactiunea cu alte masini, pietoni, biciclete, motociclete, camioane si autobuze.

Cele mai diferite situatii de trafic care vor fi testate din 2014 includ si conducerea monotona pe autostrada cu obstacole neprevazute care apar in drum.

ASTA este detinut de SP (Institutul de Cercetare Tehnica din Suedia) si Universitatea Chalmers de Tehnologie din Gothenburg.

Lasa un comentariu