Acasa Audi Audi se implica mai puternic in dezvoltarea propulsiei electrice prin inaugurarea unui centru pentru baterii de inalta tensiune

Audi se implica mai puternic in dezvoltarea propulsiei electrice prin inaugurarea unui centru pentru baterii de inalta tensiune

de Adrian Niculescu

Audi high-voltage battery project house din Gaimersheim (sursa - Audi)

Audi a inaugurat in Gaimersheim, langa Ingolstadt, un centru pentru a cerceta, dezvolta si testa baterii litiu-ion de inalta tensiune. Constructia – inceputa in aprilie 2010 si finalizata in luna mai din acest an – se intinde pe o suprafata de 3.500 metri patrati (mp). Peste 100 de experti in electronica au fost angajati de Audi special pentru acest proiect.

Centrul include o zona de testare a bateriilor de inalta tensiune la nivel celular; o unitate de productie de prototipuri si productie de serie la scara redusa; design si dezvoltare de hardware si software propriu pentru toate componentele; dezvoltare si fabricare de baterii pentru Audi R8 e-tron si Audi A1 e-tron.

Panasonic este unul dintre partenerii cheie si este responsabil pentru furnizarea de celule de baterii.

Eticheta e-tron este data de Audi pentru mobilitatea electrica. Obiectivul Audi este de a oferi un model e-tron, in fiecare segment, pana in 2020.

Lasa un comentariu