Acasa Audi Audi prezinta in Austria o bicicleta electrica ce cantareste 26 kg cu tot cu baterie. Are computer de bord cu ecran tactil si autonomie de peste 50 km

Audi prezinta in Austria o bicicleta electrica ce cantareste 26 kg cu tot cu baterie. Are computer de bord cu ecran tactil si autonomie de peste 50 km

de Vlad Barza

Audi e-bike Woerthersee (sursa - Audi)

Audi prezinta – la intalnirea fanilor marcilor din Grupul Volkswagen din regiunea Carintia, din Austria – o bicicleta electrica ultra-moderna ce poate parcurge peste 50 km cu motorul electric si cantareste 26 kg cu tot cu baterie. Bicicleta e-bike Worthersee dispune si de un computer de bord cu touch-screen ce se poate conecta prin WiFi cu smartphone-ul posesorului.

Audi descrie bicicleta ca fiind una futurista, nici conventionala, dar nici pur electrica, ci una pentru sport, distractie dar si giumbuslucuri (sau tricks, cum spune comunicatul oficial in engleza).

Bicicleta realizata de designerii din Ingolstadt are roti de 600 g fiecare si un cadru ce cantareste 1,6 kg, insa per total, cu tot motorul electric, e-bike are are 21 kg, iar bateria adauga cinci kilograme.

Motorul electric livreaza maxim 2,3 kW/3,1 Cai Putere (CP), iar cuplul este de 250 Nm. Bateria integrata in cadru cantareste 5 kg, are o capacitate de 530 Wh si poate fi incarcarcata in doua ore si jumatate la o priza conventionala. Ea poate fi scoasa de pe bicicleta pentru a fi inlocuita cu una gata incarcata de cei care nu vor sa astepte.

In modul electric se pot atinge viteze de pana la 80 km/h, iar autonomia este in jurul a 50-70 km.

Ciclistul are control total asupra motorului electric si poate alege diverse moduri de interventie a acestuia, de la modul de pedalare 100%, pana la cel total electric. Intre extreme exista mai multe moduri de condus, inclusiv cel in care daca ciclistul vrea sa mentina o viteza constanta motorul electric intervine cand ciclistul incetineste pe drumuri in urcare sau din cauza vantului, spre exemplu.

Bicicleta dispune si de un computer de bord cu touch-scren care poate fi sincronizat prin WiFi cu smartphone-ul si deci tot parcursul, reprizele si vitezele inregistrate pot fi postate rapid pe Facebook pentru ca prietenii sa vada si sa faca tot felul de comparatii.

Bicicleta va fi prezentata la intalnirea fanilor Audi, VW, Seat and Skoda din regiunea Carintia (Austria), care se tine intre 16 si 19 mai la Reifnitz, langa lacul Worthersee.

Lasa un comentariu