Acasa Industrie Bosch va incepe la jumatatea lui 2013 productia la noua fabrica din Cluj

Bosch va incepe la jumatatea lui 2013 productia la noua fabrica din Cluj

de Vlad Barza

(sursa - Bosch)

Bosch incepe in acest trimestru constructia unui centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda destinate industriei auto la Cluj, productia umand sa demareze la mijlocul lui 2013. Pana la finalul anului 2013 la noua unitate vor lucra 340 de persoane.

Investitiile vor fi de 77 milioane euro, iar noul centru va avea o suprafata totala de 38.000 mp. Lucrarile de constructie vor fi demarate in cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de productie este programat sa inceapa la mijlocul anului 2013. Prima etapa a investitiei se va termina la final de 2013, iar de-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Contractul dintre CJ Cluj si Bosch pentru investitia de la Jucu fusese semnat in 17 februarie, iar faza a doua investitiei ar trebui sa se incheie in 2015 cand numarul de angajati ar trebui sa ajunga la 2.000.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare. La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in Romania in crestere cu circa 7% fata de 2010, la circa 172 milioane euro. Dacia reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania.

Grupul Bosch a inregistrat in 2011 vanzari de 51,4 miliarde euro pe plan mondial, crestere de 8,8% fata de 2010. Efectivele companiei au depasit in premiera 300.000 de oameni, mai ales datorita faptului ca in Europa a angajat peste 10.000 de persoane.

Lasa un comentariu