Acasa Ferrari Primul Ferrari hibrid va intra in productie in 2013

Primul Ferrari hibrid va intra in productie in 2013

de Vlad Barza

Ferrari 599 GTB Hibrid (sursa - 0-100.ro)

Dupa multe discutii si zvonuri contradictorii, italienii au confirmat ca primul Ferrari cu propulsie hibrida (benzina+electric) va intra in productie in 2013, a spus pentru Automotive News, Amedeo Felisa, CEO al companiei. Hibridul va fi succesor al modelului Enzo si va utiliza tehnologia KERS dezvoltata initial pentru Formula 1.

„Intram pe piata cu sistemul hibrid derivat din Formula 1, ceea ce va duce la scaderea consumului de carburant, dar si la cresterea performantei”, a spus Amedeo Felisa, CEO al Ferrari.

Ferrari spune ca in teste sistemul hibrid KERS a dus la scaderea cu 40% a consumului si a permis masinilor sa ajunga la 0, la 200 km/h cu trei secunde mai repede fata de masinile care nu dispun de sistem. Hibridul va fi succesor al modelului Enzo care a fost produs in editie limitata de 400 de exemplare intre 2002 si 2004.

Compania a prezentat in martie 2010 un prototip hibrid Ferrari 599 GTB Fiorano (denumit si 599 Hy-Kers) prin care anunta intentiile de a produce automobile hibride. Aproape toti producatorii de masini sport se indreapta spre vehicule hibride, mai ales pentru ca emisiile medii de CO2 sa scada, pentru a se apropia de normele tot mai dure.

Felisa a mai spus ca instalarea sistemului HY-KERS adauga 120 kg la greutatea masini, insa acest minus va fi compensat prin reducerea greutatii la sasiu si trenul de rulare prin utilizarea fibrei de carbon.

Bateria litiu-ion va avea celule fabricate de Samsung Electronics, iar Ferrari la va asambla la unitatea din Fiorano. Desi va lansa hibride, Ferrari isi mentine hotararea da a nu lansa nici SUV-uri dar nici masini electrice.

2011 a fost cel mai bun an de vanzari al Ferrari: 7.195 de masini, dintre care aproape 2.000 in SUA si peste 750 in China. Valoarea vanzarilor marcii italiene a fost de 2,25 miliarde euro.

Lasa un comentariu