Acasa Rolls-Royce Rolls-Royce gaseste interesanta Romania pentru deschiderea unui showroom. Acesta s-ar justifica cand vor fi vandute in tara zece masini pe an

Rolls-Royce gaseste interesanta Romania pentru deschiderea unui showroom. Acesta s-ar justifica cand vor fi vandute in tara zece masini pe an

de Adrian Mitrea

Showroom Rolls-Royce in Abu Dhabi (sursa - Rolls-Royce)

Fiecare exemplar vandut conteaza la Rolls-Royce, fie ca automobilul merge in China, Orientul Mijlociu sau Europa de Est, iar pentru ca un showroom sa fie deschis in Romania ar trebui sa fie comercializate anual macar zece masini ale marcii  de lux britanice, lucru care nu este imposibil, a declarat pentru 0-100.ro directorul de comunicare al Rolls-Royce pentru Europa, Frank Tiemann.

Automobile Bavaria Group efectueaza operatiuni de service pentru Rolls-Royce in Romania din toamna anului 2010, iar proprietarul companiei, Michael Schmidt, are in Germania atat service, cat si showroom pentru Rolls-Royce.

Intrebat de 0-100.ro cand vom vedea un showroom Rolls-Royce in Romania si cate masini pe an trebuie vandute pentru a justifica o asemenea investitie, directorul de comunicare pentru Europa al marcii de lux britanice, Frank Tiemann, a spus: „Un showroom in Romania va fi posibil dupa discutii intente cu Automobile Bavaria despre dezvoltarea pe termen lung a afacerii. (…) As zice ca va fi nevoie de vanzari de doua cifre, deci cam zece masini pe an”.

Vanzarile de masini Rolls-Royce n-au fost stabile in Romania, cifrele anuale variind de la o unitate pana la peste zece exemplare. La nivel national exista peste 80-90 de automobile Rolls-Royce in circulatie.

Potrivit lui Tiemann, datele privind vanzarile de Rolls-Royce catre clienti din Romania sunt greu de cuantificat din exterior, utilizand doar cifrele de la Politie si raportarile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania.

„Daca ne uitam la ultimii ani, avem cativa clienti in Romania. Sunt oameni care au cumparat un Rolls-Royce pe care il folosesc aici in tara, altii cumpara si utilizeaza automobilul peste hotare. De aceea cifrele de inmatriculari nu reflecta perfect numarul de masini pe care le-am vandut unor clienti din Romania”, a declarat Tiemann.

Ce cauta Rolls-Royce pe o piata asa mica precum Romania; ce planuri are marca de lux britanica in privinta masinilor electrice si diesel, plus alte informatii interesante, veti putea citi pe larg intr-un amplu interviu acordat 0-100.ro de catre Frank Tiemann, pe care il vom publica luni, 30 aprilie.

0-100.ro a publicat in aprilie un test drive tip Prima Impresie cu Rolls-Royce Ghost. Poti reciti articolul complet AICI sau urmari doar varianta video, mai jos.

Lasa un comentariu