Acasa Foto FOTO: Lamborghini prezinta conceptul Urus, „bourul” care anunta un SUV sport de lux al marcii italiene

FOTO: Lamborghini prezinta conceptul Urus, „bourul” care anunta un SUV sport de lux al marcii italiene

de Adrian Niculescu

Lamborghini Urus (sursa – worldcarfans.com)

Lamborghini prezinta la Salonul Auto de la Beijing (23 aprilie-2 mai) conceptul Urus, cel care ne dezvaluie cum va arata SUV-ul sport de lux pe care italienii vor sa-l lanseze in urmatorii ani. Numele masinii vine de la specia de taur „bos primigenius” (taur primordial, bour) disparuta din Europa in 1627.

Desi Lamborghini planificase sa dezvaluie masina pe 23 aprilie, o galerie foto completa a inceput sa circule pe internet. In afara de fotografii, alte detalii nu sunt cunoscute. Este de asteptat ca masina sa aiba un propulsor V10, preluat de pe Gallardo si imbunatatit.

click aici pentru galeria foto

Presa auto a speculat in ultimele saptamani ca SUV-ul Lamborghini – a carui lansare era tot mai previzibila – se va numi Deimos, dar fiind faptul ca Lamborghini a inregistrat deja acest nume. In acest context se pare ca Deimos va fi numele pe care il va avea inlocuitorul lui Gallardo.

De asemenea, presa speculeaza ca masina va impartasi aceeasi platforma cu viitorul Cayenne, inlocuitorul lui Q7 si viitorul SUV Bentley, anticipat de conceptul EXP 9 F.

Lamborghini Urus este un urmas venit peste ani pentru Lamborghini LM002, vehiculul utilitar produs in putin peste 300 de exemplare in anii ’80-’90.

Pe situl oficial Lamborghini inca ruleaza videoclipul-teaser de mai jos, care anunta lansarea masinii pe 23 aprilie.

Lasa un comentariu