Acasa Piata Auto Porsche estimeaza ca 20% din masinile vandute vor fi Panamera, bestseller ramane Cayenne

Porsche estimeaza ca 20% din masinile vandute vor fi Panamera, bestseller ramane Cayenne

de Adrian Niculescu

Cheie Porsche (sursa - 0-100.ro)

Porsche estimeaza ca va livra in acest an 75 de masini in Romania , dintre care 15 unitati (20%) vor fi Panamera, insa Cayenne va ramane cel mai bine vandut model Porsche in Romania, datorita motorizarii diesel pe care a primit-o la inceputul acestui an, estimeaza directorul marcii Porsche in Romania, Adrian Pascu.

„In acest moment avem sase comenzi pentru Panamera, iar pana la sfarsitul anului speram sa livram 15 masini. Pentru noile comenzi masinile vor ajunge in tara in luna decembrie”, a spus Pascu la lansarea Panamera.

El a adaugat ca cele mai multe modele Panamera sunt versiunea intermediara, echiparea 4S, dar ca toate masinile au preturi fara TVA de peste 100.000 de euro, datorita optionalelor.

Panamera este disponibila in trei variante, Panamera S, Panamera 4S, echipata cu tractiune integrala, si Panamera Turbo, care are de asemenea un sistem de tractiune 4×4.

Pe lista cu optionale disponibile pentru Panamera figureaza frane ceramice, care costa 9.000 de euro cu TVA inclus, o varianta de tapiterie din piele, in doua tonuri, al carui pret este de aproape 5.200 de euro cu TVA inclus, precum si un sistem audio Burmester cu 16 boxe, care dezvolta o putere de 1.000 W si care costa aproape 5.000 de euro cu TVA inclus.

Prin vanzarea numarului de unitati propus, 75, vanzarile Porsche in Romania ar scadea cu 36% fata de anult trecut, cand au fost livrate 118 masini.

Acest declin ar fi mai mic decat al intregii piete, care este posibil sa scada cu peste 55%.

Lasa un comentariu