Acasa Evenimente VIDEO: MINI Roadster, lansat in Romania cu papusi gonflabile si bere intr-o proba de indemanare pe acoperis de mall

VIDEO: MINI Roadster, lansat in Romania cu papusi gonflabile si bere intr-o proba de indemanare pe acoperis de mall

de Adrian Mitrea

Lansare MINI Roadster in Romania (sursa - 0-100.ro)

Cursa de indemanare pe acoperisul mall-ului AFI Palace Cotroceni, cu o papusa gonflabila in dreapta, o lada cu bere si mere in portbagaj – cam asa s-a desfasurat lansarea lui MINI Roadster in Romania. Acesta este al doilea model decapotabil al marcii britanice MINI si al saselea din gama, iar in Romania porneste de la 23.932 euro cu TVA.

Masina are acoperis textil actionabil exclusiv manual si un portbagaj de 240 de litri. Acoperisul se deschide prin rotirea cu 130 de grade a manetei de pe cadrul parbrizului si prin pivotarea soft-top-ului in spatele scaunelor dintr-o singura miscare. Procesul de inchidere este declansat prin apasarea butonului pozitionat intre barele sistemului de protectie in caz de rasturnare, care permite extinderea soft topului din punctele de prindere cu ajutorul unor arcuri asistate pneumatic. Acoperisul poate fi tras spre in fata cu ajutorul manetei de deschidere, dupa care este fixat de cadrul parbrizului.

click aici pentru galeria foto

La fel ca si MINI Coupe, MINI Roadster are o caroserie in trei volume si dispune de eleron activ care confera o apasare suplimentara de 40 de kilograme. Eleronul se deschide automat in momentul in care MINI Roadster atinge viteza de 80 km/h. Cand viteza automobilului coboara sub 60 km/h, mecanismul de control in patru faze readuce eleronul in pozitia de baza. Exista si posibilitatea actionarii manuale a mecanismului, prin utilizarea unui buton din panoul de control de pe cadrul parbrizului.

Motorizari:

  • MINI Cooper Roadster (90 kW/122 CP). MINI Cooper Roadster reprezinta o versiune entry-level pentru gama Roadster. Motorul cu patru cilindri, de 1,6 litri, dispune de un sistem de gestiune complet variabil al supapelor, bazat pe tehnologia VALVETRONIC a propulsoarelor BMW, pentru un raspuns prompt, dar si o reducere a emisiilor. Cu o putere de 90 kW/122 CP la 6.000 rpm si un cuplu maxim de 160 Nm generat la 4.250 rpm, motorul duce MINI Cooper Roadster de la 0 la 100 km/h in 9,2 secunde si ii poate asigura o viteza maxima de 199 km/h. Consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU este situat la 5,7 litri/100 kilometri, in timp ce emisiile CO2 sunt de 133 grame/km;
  • MINI Cooper S Roadster (135 kW/184 CP). Pe langa gestiunea complet variabila a supapelor, tehnologia MINI TwinPower Turbo cuprinde si un turbocompresor twin-scroll si injectie directa pe benzina. Propulsorul dezvolta un maxim al puterii de 135 kW/184 Cp la 5.500 rpm. Varful cuplului (240 Nm) este disponibil inca de la 1.600 rpm si poate ajunge la 260 Nm datorita functiei Overboost. MINI Cooper S Roadster sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 7 secunde si poate ajunge la o viteza maxima de 227 km/h. Nivelul consumului mediu in ciclul EU este de 6 litri/100 km, iar emisiile de Co2 sunt de 139 grame/km;
  • MINI John Cooper Works Roadster (155 kW/211 CP). Acelasi motor de pe versiunea Cooper S este dus la 155 kW/211 CP. Propulsorul de 1,6 litri genereaza puterea maxima la 6.000 rpm, iar varful curbei de cuplu (260 Nm) este atins la 1.850 rpm. Pentru un interval scurt, functia overboost ridica acest nivel la 280 Nm. Masina are nevoie de 6,5 secunde pentru a atinge 100 km/h. Viteza maxima este de 237 km/h. Consumul mediu este de 7,3 litri/ 100 kilometri, iar emisiile de CO2 masoara 169 grame/km.
  • MINI Cooper SD Roadster (105 kW/143 CP). Acest agregat diesel cu patru cilindri dispune de carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabila a admisiei si injectie directa common-rail cu injectoare supapa-solenoid. Dezvolta o putere maxima de 105 kW/143 CP la 4.000 rpm si atinge un cuplu maxim de 305 Nm pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.750 si 2.700 rpm. Toate acestea permit ca MINI Cooper SD Roadster sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 8,1 secunde si sa atinga o viteza maxima de 212 km/h. Consmul mediu este de 4,5 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 118 grame/kmMINI Cooper Roadster si MINI Cooper SD Roadster sunt echipate standard cu o gama vasta de tehnologii MINIMALISM. Acestea contribuie la reducerea consmului de combustibil si a emisiilor datorita dotarilor care includ recuperarea energiei la franare, functia Auto Start&Stop, indicator pentru treapta de viteza recomandata, Electric Power Steering (servodirectie electrica) si gestionarea inteligenta a componentelor auxiliare. MINI Cooper Roadster, MINI Cooper S Roadster si MINI Cooper SD Roadster pot fi echipate si cu varianta optionala de transmisie automata cu sase viteze, cu functia Steptronic, ca alternativa la cutia de viteze manuala cu sase rapoarte care se afla in dotarea standard a intregii game MINI Roadster.

 Tehnologia sasiului, pentru care masinile MINI sunt celebre, include Electric Power Steering (servodirectie electrica), Dynamic Stability Control (DSC – control dinamic al stabilitatii) alaturi de caroseria cu rigiditate torsionala ridicata (completata de elemente speciale de consolidare), centru coborat de greutate si suspensii MacPherson pentru puntea fata si multibrat pentru puntea spate. La acestea se adauga sisteme precum Hill Start Assistent (asistenta la pornirea din rampa) si EDLC (Electronic Differential Lock Control – gestiune electronica a diferentialului) pentru puntea fata. Totodata, airbagurile frontale si cele pentru cap si torace, cadrul rigid al parbrizului si barele de protectie in caz de rasturnare – din otel inoxidabil lustruit – fixate pe caroserie contribuie la protectia pasagerilor.

Cadrul parbrizului de la MINI Roadster este cu 13 grade mai inclinat decat la MINI Cabriolet (decapotabila cu patru locuri a MINI).

Nivelurile de confort si personalizare pot fi extinss si mai mult printr-o serie de optiuni cum ar fi faruri adaptive cu xenon, carcasa neagra pentru faruri, Comfort Access si Always Open Timer (prezentat in premiera pe MINI Cabriolet). De asemenea, MINI Roadster ofera si posibilitatea utilizarii in automobil a functiilor MINI Connected pentru infotainment si comunicare. Cu ajutorul telefonului mobil al utilizatorului, MINI a fost prima marca care a oferit acces  la internet in automobil si in Romania si ofera in continuare o serie de aplicatii unice.

Cu o lungime exterioara de 3.734 mm pentru MINI Cooper S Roadster (MINI Cooper Roadster: 3.728 mm, MINI John Cooper Works Roadster: 3.758 mm), un ampatament de 2.467 mm si o latime de 1.683 mm, dimensiunile modelului MINI Roadster preiau proportiile lui MINI Cabriolet, cu o usoara crestere in lungime. MINI Roadster are o inaltime de 1.390 mm (MINI Cooper Roadster: 1.384 mm, MINI John Cooper Works Roadster: 1.391 milimetri), adica o reducere de peste 20 mm fata de versiunea cu patru locuri MINI Cabriolet.

Pentru a pastra traditia modelelor roadster britanice, acoperisul ramane negru. Benzile Sport, disponibile in trei culori pentru capota fata, cea a portbagajului si bara spate, permit proprietarului sa adauge o amprenta personala. Jantele din aliaj usor, disponibile standard la MINI Roadster, sunt de trei dimensiuni (15, 16 sau 17 inch), in functie de varianta de model. Pe lista de optionale se afla si alte jante din aliaj, cu aceleasi dimensiuni.

Obisnuita varietate MINI pentru scaune si tapiterii include scaune sport exclusive in nuanta Toffy. Alaturi de acestea, scaunele sport de culoare neagra sunt disponibile si cu piele Punch, cu perforatii de culoare bej. Benzile ornamentale pot fi comandate dintr-o selectie de sase variante de culoare, la care se adauga si o optiune Chili Red disponibila pentru MINI John Cooper Works Roadster. Clientul poate opta pentru una dintre cele cinci Colour Lines disponibile, dar poate explora si solutiile optionale de design interior, exclusive in gama MINI Yours.

MINI Roadster dispune in echiparea standard de sistem audio MINI CD cu radio (MINI John Cooper Works Roadster: MINI Boost CD cu radio), in timp ce doza suplimentara de entertainment poate fi reprezentata de sistemul de difuzoare Harman Kardon hi-fi si interfata USB audio. Sistemul MINI Visual Boost cu radio si cel de navigatie MINI sunt combinate cu un afisaj color de inalta rezolutie, de 6,5 inch (16,5 cm), amplasat central pe “Centre Speedo” (in mijlocul uriasului indicator pentru viteza). Daca automobilul este comandat cu aceste optiuni, MINI Connected permite posesorilor de terminale Apple iPhone accesarea serviciilor bazate pe internet din interiorul masinii. MINI Connected App deschide posibilitatea utilizarii unor functii web radio, Facebook si Twitter, primirea de RSS news feeds, a functiilor MINIMALISM Analyser, Mission Control (niste voci amuzante transmit diverse mesaje soferului, in functie de stilul de condus) si Dynamic Music (posibilitatea de a crea melodii, prin stilul de condus si comenzi precum semnalizarea, pornind de la niste negative predefinite).

Preturi MINI Roadster (sursa - BMW Group Romania)

Lansare MINI Roadster in Romania (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu