Acasa Industrie Volvo promite investitii de 11 miliarde dolari pentru dezvoltarea de noi modele si pentru cresterea productiei in urmatorii ani

Volvo promite investitii de 11 miliarde dolari pentru dezvoltarea de noi modele si pentru cresterea productiei in urmatorii ani

de Vlad Barza

Volvo V40 (sursa - Volvo)

Compania suedeza Volvo detinuta din 2010 de holding-ul chinez Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd are planuri totale de investitii in valoare de 11 miliarde dolari pentru urmatorii ani, banii urmand sa se indrepte catre dezvoltarea de noi modele si catre dublarea capacitatii de productie, scrie Reuters. O publicatie germana scria ca banii vor veni de la Geely, insa oficialii Volvo au negat informatia.

Revista germana Wirtschaftswoche scria ca cele 11 miliarde dolari cu care Volvo se va dezvolta urmeaza sa vina integral de la Geely, insa Per-Ake Froberg, purtator de cuvant la Volvo, a spus ca banii nu vor fi dati de holding-ul chinez, ci vor veni din surse proprii ale Volvo care va lua si imprumuturi, dar se va finanta si din cashflow.

Publicatia germana il cita pe Li Shufu , presedinte al Geely, care spune ca bani se vor duce catre constructia unei fabrici de motoare, catre cercetare si catre upgradarea tehnologiilor pezente. S-a mai scris si despre planuri pentru dezvoltarea unor motoare economice si pentru masini electrice.

Volvo a fost preluata in 2010 de Geely, fiind cea mai importanta tranzactie realizata in industria auto de o companie chineza. Obiectivul este ca in maxim zece ani productia Volvo sa ajunga la 800.000 unitati, dublu fata de prezent.

Volvo urmeaza sa deschida capacitati de productie in China unde vrea sa ajunga sa detina o cincime din piata masinilor premium. Volvo a vandut in China numai 47.000 unitati si vrea sa ajunga la 200.000 in 2014.

Lasa un comentariu