Acasa BMW BMW Romania recheama pentru verificari aproape 1.500 de masini pentru posibile probleme la cablajele bateriei

BMW Romania recheama pentru verificari aproape 1.500 de masini pentru posibile probleme la cablajele bateriei

de Vlad Barza

BMW seria 5 (sursa - BMW)

BMW recheama in Romania 1.481 de masini Seria 5 si Seria 6 ca parte a unui recall ce afecteaza peste un milion de masini la nivel mondial. Se fac verificari pentru ca un defect al cablajelor de la baterie poate afecta circuitele electrice ale masinii sau chiar provoca incendii. Compania spune ca nu s-au inregistrat incidente legate de acest defect si adauga ca verificarea unei masini dureaza jumatate de ora.

„Au fost vandute 1.481 masini in Romania: modele BMW Seria 5 si BMW Seria 6 produse intre 2003 si 2010 (toate versiunile de E60, E61, E63 si E64). Clientii respectivi primesc invitatii individuale la service. Operatiunea de remediere a defectului dureaza 30 de minute. BMW Group nu are rapoarte cu privire la accidente asociate cu aceasta posibila defectiune nicaieri in lume.”, au spus reprezentantii BMW Romania pentru 0-100.ro.

BMW, cel mai mare producator de automobile premium din lume anunta luni ca recheama in service 1,3 milioane de masini la nivel mondial. Se fac verificari pentru ca un defect al cablajelor de la baterie poate afecta circuitele electrice ale masinii sau chiar provoca incendii.

In unele cazuri, masina nu mai porneste, sistemele electronice nu mai functioneaza si, in cazuri grave, automobilele pot lua foc.

Cel mai recent recall BMW a aparut in septembrie 2011, cand compania a inceput sa cheme in service 120.000 automobile diesel pentru posibile probleme la filtrele de combustibil.

Lasa un comentariu