Acasa BMW BMW si Toyota au inceput colaborarea pentru dezvoltarea de baterii litiu-ion mai eficiente

BMW si Toyota au inceput colaborarea pentru dezvoltarea de baterii litiu-ion mai eficiente

de Vlad Barza

(sursa - BMW)

BMW Group si Toyota Motor Corporation au anuntat semnarea unui acord de colaborare ce isi propune sa creasca performanta si capacitatea bateriilor litiu-ion prezente pe masinile celor doua marci. Anuntul este urmarea unui memorandum semnat de cele doua grupuri in decembrie 2011, intelegerea cuprinzand si o prevedere prin care din 2014 in Europa masinile Toyota vor utiliza si motoare diesel BMW de 1,6, respectiv 2 litri.

Cele doua companii spun ca au inceput cercetarile pentru a creste performanta si capacitatea celulelor bateriilor litiu-ion prin utilizarea de noi combinatii de materiale la componente precum anod, catod si electroliti. Toyota vinde masini hibride de peste zece ani, avand deci experienta in domeniu, in timp ce BMW ofera versiuni hibride pentru aproape toate modelele si va lansa marca ecologica „i” in 2013, prin modele precum i3 si i8.

Grupurile BMW si Toyota au anuntat pe 1 decembrie 2011 semnarea unui memorandum de intelegere pentru o colaborare pe termen mediu si lung in dezvoltarea de tehnologii prietenoase cu mediul, fiind concret vorba despre faptul ca producatorul auto japonez va utiliza in Europa motoare diesel BMW, iar la nivel global companiile vor lucra la dezvoltarea de noi tehnologii pentru baterii litiu-ion.

Acordul prevede ca din 2014 BMW va furniza Toyota noi motoare diesel eficiente de 1,6, respectiv 2 litri.

Lasa un comentariu