Acasa Volkswagen Volkswagen a prezentat Scirocco R, de 265 Cai Putere

Volkswagen a prezentat Scirocco R, de 265 Cai Putere

de Adrian Niculescu

Volkswagen Scirocco R (sursa - Volkswagen)

La exact un an de la lansarea celei de-a treia generatii de Scirocco, Volkswagen dezvaluie cea mai puternica masina a seriei, la Nürburgring. Cuvantul „scirocco” descrie un vant mediteranean, venit din Africa, care in Europa atinge viteze de uragan. Si exact asta isi propuse sa fie Scirocco R, care beneficiaza de omniprezentul motor 2.0 litri TFSI, dar in varianta provenita de la Audi S3, de 265 Cai Putere.

Toata aceasta putere este trimisa catre rotile din fata prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte sau printr-o transmisie automata cu sapte vitze.

db2009au00918_large

Intr-o incercare de a pastra un control total asupra puterii trimise catre roti, Scirocco R a primit un nou diferential XDS de care va beneficia si Golf-ul VI GTI, care va apare pe piata in toamna.

Design-ul noului model este in mare parte inspirat de Scirocco GT24, dispunand si de o arhitectura a bordului mai agresiva, suspensii mai joase si frane imbunatatite fata de varianta standard.

db2009au00919_large

Scirocco R va fi prezent in showroom-uri incepand cu luna septembrie a acestui an, la un pret de aproximativ 29.000 de euro.

Lasa un comentariu