Acasa Tehnologie Autoliv a dezvoltat o noua metoda mai ecologica si mai ieftina pentru umflarea airbag-urilor

Autoliv a dezvoltat o noua metoda mai ecologica si mai ieftina pentru umflarea airbag-urilor

de Vlad Barza

Autoliv Logo (sursa - Autoliv)

Grupul suedez Autoliv, cel mai mare producator mondial de dispozitive de siguranta pasiva pentru automobile, a anuntat dezvoltarea unei metode noi de umflare a airbag-urilor, un mod mai ecologic si cu costuri mult mai mici. Noile generatoare de gaz folosesc hidrogen si oxigen pentru umflarea airbag-urilor, si nu substante pirotehnice, iar compania spune ca greutatea generatorului scade cu 20% datorita noii tehnologii. Se vor face atat economii la cantitatea de otel folosita, insa consecinta va fi ca si consumul mediu al masinii se va reduce.

Noul tip de generator a intrat in productie in acest an pentru airbag-uri laterale instalate pe automobilele unei marci europene premium. Generatorul utilizeaza hidrogen si oxigen pentru umflarea airbag-ului. Fiindca nu se folosesc substante pirotehnice, singurele emisii din combustie sunt vapori de apa, generatorul fiind extrem de „prietenos” cu mediul.

In plus, amestecul hidrogenului cu oxigen se face in perna textila a airbag-ului si nu intr-un mic recipient de otel precum la generatoarele clasice, astfel ca atat greutatea, cat si costurile se reduc prin aceasta metoda noua.

Noul tip de generator este in medie cu 20% mai usor si se pot economisi si mii de tone de otel datorita faptului ca amestecul se produce in perna textila. Noul generator APG (Autoliv Passenger-inflator Gas) va fi folosit mai ales la airbag-urile frontale la care e nevoie de o cantitate mai mare de gaz fata de alte airbag-uri din masina. Urmatoarea etapa este dezvoltarea unui generator in doua etape care sa ajusteze fluxul de gaz in functie de severitatea coliziunii si de alti parametri.

Lasa un comentariu